Koko perheen turnaus

0
Jää-Kotkat teki ottelussa neljä maalia, vastustaja yhden.

Lauantaina järjestettiin Uudenkaupungin jäähallilla Vahterus-turnaus, jossa pelasivat U11-kiekkoilijat. Turnaukseen osallistui kahdeksan joukkuetta eri puolilta maata.

– Jäähän saadaan pitkästä aikaa säpinää, toteaa Jää-Kotkien vastuuvalmentaja Daniel Virtanen.

Junioritapahtumat ovat olleet pitkään jäissä koronavirustilanteen vuoksi, mutta nyt sellainen oli viimein mahdollista järjestää. Turnauksen järjestäminen on työläs, mutta palkitseva prosessi.

– Vaatii hirveän määrän järjestelyitä. Jokaisen pelaajan vanhemmat ovat aktiivisesti mukana, Virtanen kertoo.

Kello 14.10 Jää-Kotkat U11 kohtasi jäällä Kiekko-Espoo EPS Red -joukkueen. Vanhemmat, sisarukset ja muut katsojat istuivat katsomossa kannustamassa, valmentajat ohjeistivat pelaajia. Jää-Kotkat oli niskan päällä, eikä rangaistuksiltakaan luonnollisesti vältytty. Tiivis ottelu päättyi Jää-Kotkien 4–1-voittoon.

Sami Lelovits , Alvar Ågren ja Oskari Laihi ovat tyytyväisiä joukkueen menestykseen. Heistä jokainen on harrastanut jääkiekkoa noin viisi vuotta. Lelovits ja Ågren pääsivät kumpainenkin tykittämään ottelussa maalin.

– Hyvä tunnelma, heistä jokainen kertoo.

Kysyttäessä, missä kukin haluaisi tulevaisuudessa pelata, on jokaisen vastaus selvä.

– NHL tietysti.

Turnausottelut ovat kokonaisuudessaan olleet melko tasaisia, ja taso on korkealla.

– Pelit ovat olleet todella tasaisia, mikä on junioripeleissä tärkeää, jotta jokaisella pysyy motivaatio jatkaa, kertoo turnausta järjestämässä ollut U11-joukkueenjohtaja ja turnauspäällikkö  Anu Laihi .

Monet joukkueet ovat tulleet paikalle kauempaa. Ensimmäinen ottelu pelattiin jo aamukahdeksalta ja viimeinen alkoi kello 19. Osa paikalle kauempaa tulleista yöpyy kaupungissa.

– Kaikki on mennyt tosi hyvin. Pitkä päivä yhdessä. Olen itse tyytyväinen, vaikka järjestämisessä on ollut hurja määrä työtä, Laihi tiivistää.

Järjestäjäpuolen tehtäviin kuuluu koko turnauksen organisointi. Järjestäjä laatii turnaussäännnöt, jotka Jääkiekkoliitto hyväksyy ennen kuin myöntää luvan turnaksen järjestämiseen. Otteluohjelmat ja lohkokaaviot on mietitty etukäteen.

Turnauspäivänä järjestettiin myös joukkueiden ruokailu jäähallilla. Ruoka tilattiin paikan päälle  paikalliselta pitopalveluyritykseltä.

– Meillä on onneksi aktiiviset vanhemmat koko turnauspäivän mukana erilaisissa tehtävissä. Ei me tällaista muuten voitaisikaan järjestää, Laihi kiittelee.

Aulassa on tarjolla vohveleita, virvoitusjuomia ja makkaraa. Myös arpoja oli myynnissä, mutta ne olivat iltapäivällä jo myyty loppun.

– Arvat menivät kuin kuumille kiville, toteaa myyntipisteellä toiminut Marika Häggström .

Häggström on paikalla iloisin mielin.

– Oma poika pelaa. Minun mielestäni on hienoa, kun lapsi pääsee harrastamaan, hän kertoo.

Myyntipisteellä vapaaehtoisena on myös Marikan tytär Emilia Häggström .

– Ihan hyvä tunnelma, silloin tällöin pikkuveljensä peleissä käyvä Häggström toteaa.

Kolmantena myyntipisteellä on Iiris Helpiö-Kilpeläinen.

– Tosi hyvä tunnelma, ollut säpinää. Vohveleita ja makkaroita on mennyt hyvin. Tuntuu olevan hyvä meininki, hän mainitsee.

Naiset kertovat, että päivä on pitkä. Talkooaika kestää noin puoli kahdeksasta aamulla klo 20–21 asti illalla.

– Onneksi ollaan pärjätty, on kivempi olla, naurahtaa Helpiö-Kilpeläinen.

Turnaus päättyi Kiekko-Espoo Blues -joukkueen kultaan, Jää-Kotkien hopeaan ja Ice Team Raseborg -joukkueen pronssiin.

Patrick Paldanius