Korihait takoi hurjat lukemat ensimmäisessä harjoitusottelussa

0
29 pistettä upottanut Trey Niemi oli liian vaikea pideltävä Bisonsin puolustajille.

Mikael Aalto lyö Bojan Sarcevicin syötöstä pallon kahdella kädellä alaspäin, kun muutama sekunti on ehditty pelata. Komea ensimmäinen hyökkäys löi alkutahdit Korihaiden ensimmäiseen yleisön edessä pelattuun harjoitusotteluun Loimaan Bisonsia vastaan.

Viime kaudella vielä molemmat joukkueet pelasivat Korisliigaa, mutta nyt Korihait näytti divisioona A:ssa pelaaville loimaalaisille varsin tylysti, millaisella intensiteetillä pääsarjajoukkue pelaa. Ottelun jälkeen tulostaululla komeilivat hurjat 109–52-voittolukemat.

Korihait käytännössä ratkaisi pelin jo heti ensimmäisen neljänneksen aikana, kun joukkue karkasi parhaimmillaan jo 27 pisteen johtoon (29–2). Haiparven tiukan koko kentän paineen alla Bisons onnistui tekemään ensimmäisen pelitilannekorin vasta yhdeksän minuutin pelin jälkeen.

Muutamia pieniä nukahduksia lukuun ottamatta Korihaiden intensiteetti pysyi läpi koko ottelun korkealla tasolla, eikä biisonilauma saanut luotua organisoituja hyökkäyksiä.

Päävalmentaja Tero Vasell totesi voitetun ottelun jälkeen, ettei tulos harjoituspeleissä ole niinkään tärkein asia, vaan joukkueen peli-ilme on isommalla merkillä.

– Meille tuli hetkiä, jolloin olimme passiivisia ja silloin meitä rokottaa ihan mikä tahansa joukkue. Mutta silloin kun olemme aktiivisia, meillä painetta pallossa ja tilannekovuutta, voimme olla inhottava vastustaja muille.

Vasellin mukaan joukkue on vasta tällä viikolla aloittanut keskittymisen hyökkäyskuvioihin, joten joukkuehyökkäys oli vielä yksipuolista. Bisonsin 23 pallonmenetyksestä Korihait pääsi juoksemaan peräti 36 pistettä ja 29 nopean hyökkäyksen pistettä.

Pelaajista erottautui vikkelä takamies Trey Niemi, joka upotti 29 pistettä hyvillä prosenteilla. Viime kaudella pienelle vastuulle Vilppaassa jäänyt Niemi uhkuu silminnähden näytönhaluja, sillä takamies pelaa jokaisen tilanteen kovaa ja rohkeasti molemmissa päissä kenttää.

Muut kaksinumeroisille pistelukemille yltäneet olivat Grant Audu (15), Aalto (12) ja Nick Stampley (12).

Seuraavat harjoituspelit Korihait pelaa ensiviikolla Lahdessa järjestettävässä Pajulahti-turnauksessa, jossa haiparvi kohtaa Lahti Basketballin ja KTP-Basketin.

– Tiukka setti luvassa, kun kaksi liigajoukkuetta kohdataan peräkkäisinä päivinä. Siihen mennessä pitäisi saada enemmän selkärankaa sekä hyökkäykseen että puolustukseen.