Kotkien kausi käynnistyy Paraisilla

0
Mika Ranta toivoo Jää-Kotkien pelaavan sellaista jääkiekkoa, mitä ihmiset haluavat tulla katsomaan.

Kolmosdivisioonan lohko numero kuusi eli länsirannikon lohko starttaa tulevana viikonloppuna. Jää-Kotkat on saanut seurakseen tuttuja vastustajia vuosien varrelta, mutta pari uusvanhaakin on joukossa. Rauma Tigers sekä VG-62:n kakkosjoukkue ovat uusia ryhmiä ja täksi kaudeksi täydentävät yhdeksän joukkueen sarjan.

– Harjoitusotteluita sarjavastustajia vastaan ei ole ollut, mutta huhujen mukaan Rauma Tigersilla on kova porukka tähän sarjaan, UJK:n päävalmentaja Mika Ranta ennakoi.

Petolinnun valmistautumista ovat häirinneet työkiireet niin valmentajilla kuin pelaajilla ja treeneissä on päästy hyvin vähän hinkkaamaan viisikkopeliä. Ylipäätään pelaajamäärä ei päätä huimaa ja U19-joukkueesta haetaan apuja niin paljon kuin olosuhteet sen sallivat.

– Aika paljon valitettavasti tulee päällekkäisyyksiä junnupelien kanssa, mutta koetamme saada junioreiden pelipäiviä vaihdettua. U19-joukkueessa on paljon potentiaalia ja koetamme saada heille ensimmäisiä kokemuksia miesten matseista, Ranta suunnitteli.

Kokeneempaa kaartia edustavat ainakin Markus Saarinen , Niko Koski , Anssi Nurminen ja Johannes Ranta . Näihin herroihin turvaudutaan moneen kertaan kauden aikana. Henri Pelto saatiin puhuttua takaisin kentille ja Pelto toimii lisäksi valmennuksen apuna. Joukkueen tavoitteet eivät kurota kuuta taivaalta.

– Yritetään säilyttää sarjapaikka ja pelata sellaista lätkää, että ihmiset haluaisivat tulla katsomaan pelejä, Ranta tiivisti.

Maalivahtiosastolla UJK joutuu luottamaan Peetu Putroon entistä enemmän, sillä Jarno Ruohola ei näillä näkymin pysty loukkaantumisen takia pelaamaan. Nuorten joukkueesta molareita on värvätty treeneihin, jotta molemmissa päissä olisi veräjänvartijat.

Kolmosdivari etenee rauhallisesti talven pimeinä päivinä ja pelejä tulee vain 16 sarjan päättyessä helmikuun puolivälissä. Kotkien taival alkaa vieraskentällä lauantaina.

Paraisten lätkäpoppoo ParSport on tuttu vastus viime vuosilta ja on nyt ensimmäinen koetinkivi. Kotiyleisölle joukkue esittäytyy toinen päivä lokakuuta, kun suosikkien joukkoon kaavailtu Rauma Tigers vierailee Uudessakaupungissa.

Juha Laine