Koulupesisturnauksessa ärsyttivät vain ampiaiset

0
Yhtenäiskoulun joukkueessa pelasivat Venla Lorjo ja hänen harteillaan istuva Taimi Laiho, ylärivissä Oliver Haanpää ja Eero Saaristo (oik.), keskimmäisessä rivissä Villiina Raitanen, Enna Putro, Ester Ala-Nikkola, Viivi Pyysalo ja Veera Pyysalo sekä alarivissä Tuulia Toivonen ja Aleksi Viitanen.

– Oli kiva pelata, kertoi Uudenkaupungin yhtenäiskoulun joukkueesta Tuulia Turunen.

Hän ja 10 muuta pelaajaa eivät olleet pahoillaan, vaikka uusikaupunkilaiset jäivätkin mitalipelien ulkopuolelle keskiviikkona Laitilassa pelatussa Pesis100-kouluturnauksessa. Päivässä ärsyttäviä olivat olleet vain ympärillä pörränneet ampiaiset.

Yhtenäiskoulun joukkue oli koottu pesäpalloa Ukipesiksessä tai Jyskeessä harrastavista koululaisista.

– Hyvin meni pelit, vahvisti joukkueen mukana ollut opettaja Jessika Sihvonen .

Erityisesti uusikaupunkilaiskoululaisia miellytti se, että sai olla luvan kanssa pois koulun tunneilta.

Pesäpallon sataa vuotta juhlistavassa turnauksessa pelasi yhtenäiskoulun lisäksi viisi laitilalaisista, 4.–6. luokan oppilaista koottua joukkuetta. Voiton vei Kodjalan koulun joukkue. Muut mitalit menivät Kappelimäen kouluun.

Koulupesisturnauksen organisoi Laitilan Jyske ja pesäpallon juniorivalmennuspäällikkö Ville Niemi. Turnausta tukivat myös Pesäpalloliitto ja Laitilan kaupunki.

– Päivä oli täynnä hyviä suorituksia. Tahdomme olla auttamassa koululiikuntaa ja järjestää kouluturnauksia jatkossakin, Niemi sanoi.

Ville Niemi kiitti nuorisotuomareita ja opettajia, jotka mahdollistivat turnauksen järjestämisen nopealla aikataululla. Koulut saivat kutsun turnaukseen vain kaksi viikkoa aiemmin, mikä vähensi osallistujien määrää.

– Todella hienoa, että uusikaupunkilaiset tulivat mukaan, Niemi kiitteli ja lupasi lähettää naapurikaupunkiin kutsuja tulevinakin vuosina.

Iida Kauppi