Nälkäpäivän lipaskeräys sai väen liikkeelle Kalannissa

0
SPR:n Kalannin osastonkin myymä nälkäpäiväleipä on ollut suosittu ja pidetty tuote jo vuosien ajan.

Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäivän lipaskeräys alkoi tänään torstaina. Kalannin keskustaan oli lipaskeräyspisteen pystyttänyt jo aamusta totuttuun tapaan Suomen Punaisen Ristin Kalannin osasto. Rahaa SPR:n katastrofirahastoon kalantilaiset keräävät myymällä nälkäpäiväleipää sekä paikallisen osaajan valmistamaa hernekeittoa.

-Väkeä on ollut mukavasti liikkeellä heti aamusta alkaen, iloitsi SPR Kalannin osaston puheenjohtaja Anne Sankari.

200 litran annos hernekeittoa oli laitettu porisemaan puoli neljältä aamulla.

– On niin hyvää soppaa että saamme varmasti kaiken myytyä, arveli Sankari.

Anne Sankarin mukaan vapaaehtoisia on nälkäpäiväkeräystapahtumaan helppo löytää sekä yhdistyksen omista joukoista että ystävistä. Kalannin osasto jatkaa nälkäpäiväleivän myymistä myös huomenna perjantaina Kalannin K-marketin ja kukkakaupan edustalla. Soppaa ei enää ole myynnissä, mutta leipää pitäisi löytyä ja muitakin tuotteita.

Nälkäpäivä on Suomen Punaisen Ristin tärkein vuosittainen keräys. Varoja kerätään katastrofirahastoon, jonka turvin Punainen Risti auttaa Suomessa ja ulkomailla. Katastrofirahaston varoilla voidaan auttaa nopeasti, koska lahjoituksia ei etukäteen sidota tiettyyn kohteeseen.

Nälkäpäivä-keräys on käynnissä syys- ja lokakuun ajan. Lipaskeräys jalkautuu ympäri Suomen 22.-24.9.2022.