Neljä voitokasta peliä takana – UJK:n B-tytöt sarjakärjessä

0
Emma Usvala teki kummassakin viikonlopun pelissä neljä maalia.

UJK:n B-tytöt nappasivat viikonloppuna kaksi voittoa lisää ja jatkavat puhtaalla pelillä SM-karsintasarjan kärjessä. Kauden kolme ensimmäistä peliä olivat tiukkoja loppuun asti, mutta sunnuntaina Forssassa kotijoukkue sinnitteli alussa, mutta jäi lopulta täysin UJK:n jyräämäksi.

Lauantain kotiottelussa Nurmijärven NSR käytti alussa maalipaikkansa tehokkaasti ja johti ottelun puolivälissä kahdella maalilla, vaikka UJK hallitsi kenttäpeliä ja laukoi selvästi enemmän.

UJK tuli kolmannessa erässä jo tasoihin, mutta vieraat karkasivat päätöserän alkupuolella uudelleen kahden maalin karkumatkalle. UJK-valmennus tiivisti kokoonpanoa ja myös kokemus tiukoista peleistä alkoi näkyä.

UJK punnersi tasoihin ajassa 55.56 ja Emma Usvalan neljäs henkilökohtainen maali ajassa 58.18 toi arvokkaan voiton. Pihla Suominen teki kaksi maalia ja Aino Grönros yhden.

UJK hallitsi kenttäpeliä pitkät tovit. Vieraiden maalivahdilla kirjattiin 49 torjuntaa, UJK:n Monika Rivastolle 16, joten niiden perusteella pelin olisi pitänyt ratketa jo aiemmin.

Jos sarjan kolme ensimmäistä peliä olivat päättyneet UJK:lle maalin tai kahden erolla, niin sunnuntaina Forssassa tahti oli toinen. Tosin UJK:n matkakankeus näkyi avauserässä. Kotijoukkue FoPS teki maalin jo avausminuutilla ja ensimmäisen erän jälkeen oltiin tasatilanteessa 1–1.

Toisessa erässä peli sitten ratkesi, kun UJK latoi viisi kotijoukkueen yhtä vastaan. Kolmannen erän UJK voitti 3–1 ja rallatteli vielä viimeisen erän 1–0-voittoon eli lopputulokseksi saatiin UJK:n 10–3-voitto.

Emma Usvala teki lauantain tapaan neljä maalia ja antoi lisäksi kolme maalisyöttöä, Pihla Suominen osui kolme kertaa, Vilma Lindroth , Tytti Suominen ja Lotta Grönros kerran.

UJK nousi siis sarjakärkeen kahdeksalla pisteellä. Tappioitta ovat myös kolme peliä pelanneet UKS ja Blue Rings sekä vasta kaksi peliä pelannut Lahti.

UJK kohtaa tulevana lauantaina kotonaan sarjan kärkikamppailussa Tuusulan Blue Ringsin. Lokakuun loppupuolella on edessä rankka jakso, kun UJK pelaa 11 päivässä neljä peliä. Jaksoon mahtuu kaksi kotiottelua ja peräkkäisinä päivinä vieraspelit Helsinkiä ja Espoota vastaan.

Jussi Arola