Nystars P16 on vahvasti matkalla SM-sarjaan

0
Nystarsin P16-joukkue on saanut juhlia syksyn otteluissa. Kuvassa tuuletaan maalia Karhuja vastaan.

Nystars P16-poikien salibandyn valtakunnallinen SM-sarjakarsinta on lähtenyt mainiosti käyntiin. Karsintaa pelataan neljässä kuuden joukkueen lohkossa. Joukkueiden kesken pelataan kaksinkertainen sarja ja lohkon kolme parasta pääsee pelaamaan P16 SM-sarjaan.

Ensimmäistä kierrosta on takana neljä ottelua ja Nystarsin joukkue on lohkossaan ainoa, joka on pelannut ilman pistemenetyksiä. Avausottelussa saatiin meriittilistaan yksi merkintä lisää, kun lohkon ykkössuosikki Espoon Oilers kaatui ensi kertaa sarjatasolla.

Oilersin lisäksi tappioon ovat joutuneet tyytymään myös FBC Turku, SB Vaasa ja Porin Karhut. Maaliero on +16.

Jäljellä ensimmäisestä kierroksesta on vielä ottelu Wirmon ja TPS:n yhteisjoukkuetta vastaan. Joukkue kohdataan viikon kuluttua Mynämäessä.

– Mestareiden cupissa pelissä oli vielä hakemisen makua, mutta nyt olemme jälleen omalla tasollamme. Kesän kova työ kantaa hedelmää ja pojat pelaavat peli peliltä paremmin. Oilersin kaataminen sarjan avauspelissä oli erityisen makea, sillä onhan joukkue eräs sarjan suurimmista suosikeista. Pelaamme tällä hetkellä parasta peliämme koskaan ja itseluottamus on huipussaan. Myös Karhut-ottelussa olimme hallitsevassa roolissa koko pelin ajan ja voitto oli tärkeä, sillä Karhut ovat päävastustajamme SM-sarjaan nousussa, kertaa päävalmentaja Pasi Kauha alkanutta kautta.

Juha Nikusaari