Paperilehti pitää pintansa – Uudenkaupungin Sanomien lukijamäärä kasvanut reippaasti

0
Lukijat suosivat yhä paperilehteä.

Uudenkaupungin Sanomien lukijamäärä on kasvanut merkittävästi viime syksystä. Kansallisen Mediatutkimuksen (KMT) mukaan Uudessakaupungissa arvostetaan paperilehteä, sillä sen lukijamäärän kasvu on peräti 8,6 prosenttia.

Tulos on mediakentässä poikkeuksellinen, sillä viime vuosina paperilehdet ovat yleisesti menettäneet lukijoita ja digilukijoiden määrä on ollut kasvussa. Uudenkaupungin Sanomat on saanut lisää myös säännöllisiä digilukijoita, sillä digitilausten määrä on ollut tänä vuonna 22 prosentin kasvussa. Lehden ja digin kokonaistavoittavuus on nyt keskimäärin 19 000. Tavoittavuusluku vaihtelee päivittäin sen mukaan, kuinka moni lukijoista vierailee verkkosivustolla.

Uudenkaupungin Sanomien paperilehdellä on lukijoita 15 200. Uudessakaupungissa lehden peitto on jo lähes sata prosenttia, kun viime vuonna peitto oli 91 prosenttia. Lehdellä on Uudenkaupungin lisäksi tilaajia myös Pyhärannassa, Laitilassa, Vehmaalla, Taivassalossa ja Kustavissa.

Uudenkaupungin Sanomien peitto on noussut Uudessakaupungissa nyt 98,9 prosenttiin, viime vuonna peitto oli 91 prosenttia.

Tulokset käyvät ilmi Kansallisesta Mediatutkimuksesta (KMT), jonka tulokset julkaistiin perjantaina. Tutkimuksen päätilaaja on MediaAuditFinland Oy ja toteuttaja Kantar TNS Oy. KMT-tutkimuksen mukaan toimitetusta sisällöstä ollaan edelleen valmiitta maksamaan ja lehdet tilataan pääosin kotiin.