Ratahankkeen pohjatutkimukset laajenevat Uuteenkaupunkiin

0

Turun ja Uudenkaupungin sekä Raision ja Naantalin välisten rataosuuksien perusparannushankkeen pohjatutkimukset laajenevat lähes koko hankealueella vielä syys- ja lokakuun aikana. Alueella liikkuva voi nähdä pohjatutkimuksiin liittyviä mittauspisteitä merkittynä maastoon.

– Aloitamme pian pohjatutkimukset Maskun, Nousiaisten ja Uudenkaupungin alueilla sekä Raision ja Naantalin välillä. Vastaavat tutkimukset Mynämäellä ja Vehmaalla valmistuvat pian, projektipäällikkö Erkki Mäkelä Väylävirastosta sanoo.

Ratasuunnitelman laatimisen aloittamisesta on tehty 20.4.2022 ratalain mukainen kuulutus. Pohjatutkimukset jatkuvat maastossa alkuvuoteen 2023.

Turun ja Uudenkaupungin välille suunnitellaan rautatien ja tasoristeyksien perusparannuksia. Yksiraiteinen, 65 kilometriä pitkä tavaraliikenteen rataosa Turun ja Uudenkaupungin välillä kulkee Turun, Raision, Maskun, Nousiaisen, Mynämäen, Vehmaan ja Uudenkaupungin alueella.

Raision ja Naantalin väliselle rataosuudelle suunnitellaan tasoristeyksien ja perusparannuksen lisäksi myös radan sähköistämistä. Hankkeen tavoitteena on parantaa rataverkon ja tienkäyttäjien turvallisuutta.