Ringettekausi on alkamassa – UJK tavoittelee ykkösen kärkisijoja

0
Näitä maalituuletuksia toivotaan nähtävän kauden aikana usein, viimeisessä harjoitusottelussa torstaina UJK jyräsi VaPS:n 15–10.

Monen vuoden tauon jälkeen UJK on saanut kokoon ringettejoukkueen naisten ykkössarjaan. Harjoitusottelut ovat nyt takana ja sarjan alkuun on enää reilu viikko. Nousua SM-sarjaan joukkue ei virallisesti havittele, mutta tarkoitus on olla ykkösen ylemmällä puoliskolla.

– Vähän riskillä päätettiin keväällä pienellä ryhmällä lähteä ykköseen, mutta nyt näyttää ihan hyvältä. Kesän aikana mukaan on saatu uusia pelaajia ja joukkueessa onkin hyvä sekoitus nuoruuden intoa ja kokemuksen tuomaa rauhallisuutta. Tekemisessä on iloinen ja rento meininki, kertoo päävalmentaja Tiina Silokivi .

Joukkue koostuu viime kaudella B-tytöistä vanhentuneista pelaajista, UJK:n kasvateista, mutta vuosiakin muualla pelanneista paluumuuttajista sekä lähialueen motivoituneista harrastajista.

– Jyske pelasi viime vuonna SM-sarjassa, mutta joutui luopumaan paikasta ja siitä joukkueesta saimme muutaman pelaajan, samoin mukana on hieman kauempaa muutama pelaaja, jotka halusivat lähteä kokeilemaan ykkössarjaa.

Osa pelaajista oli valmentajalle entuudestaan tuttuja, mutta kesän treenien ja harjoituspelien kautta uusistakin pelaajista kyvyt ja taidot ovat paljastuneet ja roolit kentällä ovat selkiytyneet.

– Aloitimme jo toukokuussa treenit yhdessä B-tyttöjen kanssa, kävimme jo kesällä muutaman kerran Säkylässä jäällä ja omassa hallissa heti kun jää saatiin. Harjoituspelejä ehdimme pelata viisi.

Valmistautumista on hieman haitannut se ymmärrettävä seikka, että työ, opiskelu ja perhe menevät tällä tasolla usein ringeten edelle ja se tulee näkymään kauden aikanakin kokoonpanon vaihteluna.

– Erityisesti iltapelit keskellä viikkoa ovat hankalia, mutta niitä tuomaripulan takia tulee valitettavan paljon. Onneksi rinki on suhteellisen laaja ja B-tytöistä voimme saada täydennystä. Tosin turhan usein joukkueiden pelit näyttävät sattuvat samaan aikaan.

Ykkösessä pelaa 13 joukkuetta. Sen aluksi pelataan yksinkertainen alkusarja varsin tiiviiseen tahtiin parissa kuukaudessa.

– Alkusarjan neljä parasta jatkavat SM-sarjan heikompien kanssa SM-karsintasarjassa, loput joukkueet pelaavat varsinaisen ykkössarjan.

UJK ei SM-sarjaan tavoittele, mutta alkusarjan kuuden joukossa on tarkoitus olla, toki parempikin sija otetaan vastaan. Jokaista peliä lähdetään voittamaan ja haastamaan kärkijoukkueita tosissaan.

Viimeinen harjoituspeli torstaina kotihallissa päättyi selvään 15–10-voittoon toisesta ykkössarjan tulokkaasta, sastamalalaisesta VaPS:sta.

Hieman joukkue on toispuolinen, sillä varsinaisia puolustajia on vähän ja siksi muutama hyökkääjä joutuu pelaamaan puolustajana. Kahdella pakkiparilla ei koko peliä pysty nopeatempoisessa ykkösessä pelaamaan.

– Saimme myös viime hetkillä pari uutta pelaajaa, tosin hyökkääjiä hekin. SM-sarjaa useassakin seurassa tahkonnut UJK-kasvatti Fanni Elo on alusta asti mukana, äitiyslomalta palaava Noora Peltovirtakin on tulossa, ehtii varmaan loppusyksystä jo hyvään kuntoon.

Fanni teki viime kaudella SM-sarjassa Jyskeelle 31 peliin 51 tehopistettä, joista 19 maalia. Tehoja odotetaan myös Jyskeen kasvatilta Teresa Tapanilta , jonka tehot viime kaudella SM-sarjassa olivat 13+13.

– UJK on myös neuvotellut ns. REO-pelaajista eli rinnakkaisedustusoikeudesta, jonka kautta UJK:n riveissä voisi pelata toisen seuran pelaajia. Heidän osaltaan neuvottelut ovat vielä menossa.

UJK aloittaa kauden kahdella vieraspelillä. Sunnuntaina 18.9. on heti pisin mahdollinen pelimatka Kangasniemelle ja seuraavana viikonloppuna otellaan lauantaina Ilvestä vastaan Tampereella.

Kotiavaus tapahtuu sunnuntaina 25.9. kello 14.30, vastustajaksi saapuu LL-89 Lapinlahdelta.

Jussi Arola