Sähkö, saatavuus ja hinta

0

Nyt on kova selittäminen kansalaisille, että tulevana talvena voi tulla sähkökatkoja ja hinta tulee olemaan korkea. Sitä asiaa ei kerrota, että samanaikaisesti kaikki varavoima, jota on yhden ydinvoimalan tehon verran, seisoo ilmastopolitiikan takia joutilaana.

Tämä on nyt sodan oloissa täysin vastuutonta vihreää politiikkaa. Korkean elintason vihreät päättäjät eivät välitä heikommassa asemassa olevista kansalaisista.

Ukrainan sota on muuttanut kaiken ja aiheuttanut energiakriisin, mutta kansalaisia ei pidä rangaista korkeilla hinnoilla.

Nyt pitäisi tehdä vakava siirtymäajan energiasuunnitelma, jossa vallitseva sota-aika otetaan realistisena tekijänä huomioon. Ja ilmastonmuutoksen takia tähän suunnitelmaan pitäisi ottaa myös vesivoiman rakentaminen.

Kauno Pietilä

Kalanti