Sairaanhoitopiiri korottaa hintoja marras–joulukuuksi

0
Varhassa maksetaan ensimmäiset palkat 13.1.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus päätti tiistaina, että se korottaa vuodeosastohoidon ja avohoitokäyntien suoritehintoja 12 prosenttia marras–joulukuulle 2022. Hallitus päätti asiasta puheenjohtajan esityksestä yksimielisesti.

Sairaanhoitopiirin toimintatuottojen ennuste on heikentynyt vuoden 2022 aikana. Vuoden 2022 jäsenkuntien maksuosuudet tulevat tämänhetkisen talousennusteen mukaan alittamaan sairaanhoitopiirin kuluvan vuoden talousarvion 36,3 miljoonalla eurolla.

Hinnankorotus suuntaa alijäämäriskiä käytön suhteessa kaikille maksajatahoille. Nyt päätetty 12 prosentin suoritehintojen korotus kattaa arviolta 5 miljoonaa euroa alijäämäuhasta.

Sairaanhoitopiirin palvelutuotanto jää vuonna 2022 arvion mukaan 95 prosenttiin suunnitellusta tasosta. Eniten laskua on leikkaustoimintaa vaativissa palveluissa.