Seurakuntavaaleissa on kolme valitsijayhdistystä ja 52 ehdokasta

0
Seurakunnan luottamushenkilöt ovat päättämässä mm. seurakunnan taloudesta.

Uudenkaupungin seurakuntavaaleihin on ilmoittautunut mukaan kolme eri valitsijayhdistystä. Valitsijayhdistykset ovat ”Lasten ja nuorten puolesta”, ”Seurakuntaväki” ja ”Yhteinen seurakunta”. Näistä ”Seurakuntaväen” listoilla olevat ehdokkaat tulevat Kalannin, Lokalahden ja Pyhämaan kappeliseurakuntien alueelta ja ”Yhteinen seurakunta” -listan ehdokkaat puolestaan pääosin Uudenkaupungin kappeliseurakunnan alueelta. Kaikkiaan ehdokkaita on 52.

Nykyisistä 27 kirkkovaltuutetusta on uudelleen ehdolle asettunut 21.

Seurakuntavaaleilla valitaan Uudenkaupungin seurakunnan luottamushenkilöt seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

”Lasten ja nuorten puolesta” puolesta ehdokkaat ovat: Heikkinen Menni, Kusmin Ari, Kusmin Marita, Pietilä Marika, Pihlajamäki Katja, Vahvanen Jenna, Vilmunen Eerika.

”Seurakuntaväki” ehdokkaat ovat: Arvonen Teemu, Johtela Mira, Kiertokari Vesa, Konttinen Juhani, Kontu Michaela, Korpi Jukka, Kukkula Anniina, Laihonen Katriina, Laiho-Virtanen Lilja, Laine Juhani, Laivo Olli, Laurila Anneli, Leino Teija, Lipponen Sampo, Nevavuori Jari, Pietilä Satu, Puukki Miika, Pöntinen Jaakko, Silver Maria, Sjöblom Mika, Tuominen Jouni, Tättilä Anniina, Wallin Hillevi, Virtanen Lasse, Virtanen Päivi.

”Yhteinen seurakunta” ehdokkaat ovat: Ankelo Anu, Ankelo Matti, Eskoli Hermanni, Hämeenkorpi Marketta, Järvi Jone, Kluuskeri Sakari, Koskinen Seija, Laasonen Kimmo, Laurén Heli-Päivikki, Mykrä Sari, Puukki Petri, Risunen Elina, Räsänen Timo, Saarinen Rauno, Sainio Essi, Savolainen Anja, Turunen Marko, Vahtera Helle, Viljanen Taija, Virtanen Sinikka.

Seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 20. marraskuuta 2022. Ennakkoäänestysaika on 8.-12.11.2022. Tarkemmat tiedot äänestyspaikoista ja äänestysajoista ilmoitetaan ennen vaaleja.

Seurakuntavaaleissa jo 16-vuotiaalla on äänioikeus. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, kirkon jäsenyys riittää.

Seurakutavaalien valtakunnallisiksi teemoiksi on valittu kolme teemaa eli tulevaisuus tehdään nyt, yhdessä yksinäisyyttä vastaan ja myötätunnon ääni ajassamme. Teemoilla pyritään herättämään äänestäjät pohtimaan sitä miten toivoisit, että omassa seurakunnassasi jatkossa toimitaan, mikä on hyvin ja minkä toivoisit muuttuvan.