Sorvakonniemen jatkokunnostukselle toteuttamislupa – Alueelle tulee uimapaikkoja, ei uimarantoja

0
Sorvakonniemen kakkososa kunnostetaan. Kaupunki on hakenut Aluehallintovirastolta lupaa Crusellinrannan edustan kaislojen ruoppaamiselle.

Sorvakonniemen kunnostuksen toinen vaihe sai toteuttamisluvan maanantain kaupunginhallitukselta. Tekninen lautakunta valitsi urakoitsijaksi edullisimman tarjouksen tehneen Vakka-Suomen Maanrakennus Oy:n. Työn kokonaishinta ilman arvonlisäveroa on 289 300 euroa.

– On tärkeää, että Kaupunginlahden ympäristön kunnostus etenee. Kaupunki on saanut hankkeisiin paljon rahallista tukea myös Vannaksen säätiöltä, kaupunginjohtaja Atso Vainio toteaa.

Kaupungin tämän vuoden talousarviossa Sorvakonrannan kunnostushankkeelle on varattu investointimäärärahaa 729 000 euroa. Vainion mukaan kunnostukseen menee todennäköisesti tätä vähemmän rahaa.

– Odotamme kuitenkin vielä Aluehallintovirastolta lupaa Crusellinrannan kärjen kaislikon ruoppaamiseen, joka tullaan myös tekemään määrärahasta. Määräraha sisältää myös Crusellin parkkipaikan rakentamista, Vainio lisää.

Kaupunginarkkitehti Leena Arvela-Hellénin mukaan Avin ruoppauslupa tulee aikaisintaan ensi keväänä

– Ja ruoppausta ei saa tehdä keväällä lintujen pesimäaikaan, joten ruoppaaminen voi mennä ensi vuoden syksyyn, Arvela-Hellén kertoo.

Sorvakonniemen kakkosurakka jatkaa jo aiemmin aloitettua rannan kunnostustyötä. Alueen kulkuväylät, nurmialueet ja valaistus uusitaan. Kävelyreitti pinnoitetaan kivituhkalla ja rantapenger kunnostetaan kiviheitokeverhoilulla. Alueelle on myös tulossa kaksi uimapaikkaa, mutta ei varsinaisia uimarantoja.

– Kaupungin on pidettävä huolta uimarannoista, joten oikea termi on uimapaikka. Mahdollistamme siis uimisen tekemällä sitä varten kaksi tasaista paikkaa, mutta kyse ei ole kaupungin uimarannoista, Arvela-Hellén korostaa.

Uimapaikoista toinen tulee hotellin jatkeena olevan kerrostalon edustalle eli entisen matonpesulaiturin lähelle. Toinen tulee venelaitureiden jälkeen tulevan kallion viereen meren puolelle.

– Sorvakonniemen kakkosurakka käynnistyy heti, kun kaupunginhallituksen päätös saa lain voiman, Arvela-Hellén lisää.