Tenniksen harrastesarja Jussi Karsilan nimiin

0
Jussi Karsila (vas.) kuittasi harrastesarjan voiton kaatamalla finaalissa Jukka-Pekka Herralan.

Viime kesänä aloitettu tenniksen harrastesarja sai ilahduttavasti kymmenen pelaajaa mukaan myös tänä vuonna. Suurin osa oli viime vuodesta tuttuja, mutta uusiakin nähtiin muutaman jäätyä pois. Viime vuoden voittaja Ossi Valtonen lähti mukaan paikallisen tennisseuran Roiman toimintaan ja näin mestarin paikkaa tarjottiin muille. Kahteen alkulohkoon jaetut pelurit tahkosivat matseja kesän aikana ja pudotuspeliparit määräytyivät alkulohkon menestyksen mukaan.

Puolivälieristä kaksi koitosta meni selkeästi ja kaksi peliä olivat huipputasaisia. Jussi Karsila ja Jukka-Pekka Herrala etenivät vaivatta semifinaaliin. 17-vuotias Jonne Järvinen onnistui erittäin tiukassa väännössä kaatamaan Masi Hyvösen kuitaten paikan neljän parhaan joukkoon.

Kari Töllikkö otti myös niukan voiton, mutta joutui luovuttamaan paikkansa semeissä. Vapaaksi jääneen välieräpaikan nappasi vasta 11-vuotias Juuso Laine voittamalla Frans Lindstedtin lyhyessä uusintamatsissa.

Välierissä nuoriso-osasto törmäsi kovempaan pelirutiiniin. Verkolle oikea-aikaisesti nouseva Herrala teilasi Järvisen 6–3, 6–2 ja Karsilan varmat otteet hyydyttivät Laineen lukemin 6–1, 6–1.

Karsila oli loppuottelussa myös viime vuonna, mutta nyt hän onnistui kääntämään ratkaisevan pelin omaksi eduksi. Vähäinen virheiden määrä niin kämmen- kuin rystypuolelta oli hyvän sarjakesän pelanneelle Herralalle liikaa ja finaali meni Karsilalle selvästi 6–1, 6–3. Voitto oli kaikin puolin ansaittu, sillä Karsila ei hävinnyt erääkään myöskään alkulohkossa.

Kaikki ottelut pelattiin Roiman isännöimillä, sairaalan vieressä olevilla massakentillä. Harrastepelaajien määrä on mukavasti viime vuosina kasvanut ja sarja on tarkoitus järjestää myös ensi kesänä.

Juha Laine