Tiukka syksy ratkaisee B-tyttöjen SM-sarjapaikan

0
Jyske laukoi avauspelissä huomattavasti enemmän, mutta UJK:n puolustus, viimeisenä lukkona maalivahti Emilia Kallio, kesti. UJK on avannut kauden kahdella tiukalla voitolla.

UJK:n B-tyttöjen ringettejoukkueen kausi SM-karsintasarjassa alkoi keskiviikkona vieraspelillä Laitilassa. UJK aloitti terävästi, mutta kotijoukkue taisteli tasoihin kolmannen erän lopulla. Päätöserän UJK vei kuitenkin 2–0 ja koko ottelun 5–3.

– Vähän tahmeaa peliä. Viikonloppuna rökitimme Jyskeen harjoitusottelussa 9–2, mutta nyt tuntui peliajatus olevan hukassa. Jyske oli pitkiä aikoja hallitseva ja pääsee laukomaan paljon. Mutta voitto avauspelissä on tietenkin pääasia, sanoi joukkueen päävalmentaja Jarno Suominen .

Hän antoi erityistunnustuksen onnistumisesta vielä C-ikäisille Lotta Grönrosille ja Olivia Suutarille . Lotta teki kaksi maalia ja Olivia yhden. Kaksi muuta UJK:n maalia teki Emma Usvala .

Jyskeen painostusta kuvaa maalivahtien torjunnat, UJK:n Emilia Kalliolle merkittiin peräti 59 torjuttua laukausta, Jyskeen maalivahdille Emma Salmiselle 26.

Sunnuntain kotiavaus Järvenpään Haukkoja vastaan oli vieläkin tiukempi ja ratkesi vasta viimeisillä minuuteilla. Peli alkoi kummaltakin joukkueelta tehottomasti, ensimmäisen puolikkaan jälkeen oltiin lukemissa 1–1, mutta loppua kohden alkoi maalijyvä löytyä.

UJK pääsi kolmannessa erässä 3–1-johtoon, mutta erän lopulla vieraat kavensivat ja päätöserän lopulla tulivat tasoihin.

UJK siirtyi johtoon Henrika Maikolan alivoimamaalilla ajassa 56.24, mutta vieraat tasoittivat 40 sekuntia myöhemmin. Mutta tässä ei vielä kaikki, vajaa minuutti ja UJK siirtyi Emma Usvalan maalilla taas eteen ja lukemat 4–3 pysyivätkin taululla summerin soittoon.

Henrika Maikola teki kaksi maalia ja syötti yhden, Pihla Suominen teki UJK:n toisen ja C-ikäinen Tytti Suominen UJK:n kolmannen maalin.

Maalivahti Emilia Kallio on UJK:n joukkueessa ainoa uusi pelaaja, hän pelasi viime kaudella naisten joukkueessa Luvialla. Muu pelaajarinki on UJK:n omia kasvatteja.

– Viime kauden B-joukkueesta vanheni seitsemän tyttöä eli lähes puolet joukkueesta. Pelaajarinki on myös hieman liian pieni ja yhdenkin pelaajan poissaolo vaikuttaa. Kesällä monet tytöt pelasivat jalkapalloa, joten viisikkopelin sujuvuudessa ollaan vielä alkutekijöissä.

UJK:n uusi pelaaja Emilia Kallio taas harrastaa ringeten lisäksi frisbeegolfia ja palkintokaapista löytyy lajin SM-mitaleja ja kuukausi sitten hankittu neljäs sija MM-kisojen joukkuekisassa.

Mitään virallisia tavoitteita ei kaudelle ole asetettu. Keskiviikkona käynnistyneessä SM-karsintasarjassa pelaa 15 joukkuetta.

Marraskuun loppuun mennessä palattavan yksinkertaisen sarjan jälkeen kahdeksan parasta jatkavat varsinaisessa SM-sarjassa, loput ykkössarjassa. Mukana on muutama uusikin joukkue.

– Uskon, että sarja on kovatasoisempi kuin viime vuonna, mutta toisaalta epätasaisempi eli kovat ovat kovia ja heikommat heikompia. Joukkueiden voimasuhteet voivat myös vaihdella eri peleissä, sillä monissa seuroissa parhaat B-tytöt pelaavat myös naisten sarjoissa ja tilanteesta riippuu, kumman joukkueen seura asettaa etusijalle.

Myös UJK:lla on naisten joukkue, mutta koska B-tyttöjen rinki on niin pieni, se on etusijalla, kun pelit sattuvat samaan aikaan. Jos aikataulu sallii, pelaa B-tyttöjä naisten joukkueessa.

– C-sarjaan ei UJK saanut joukkuetta, joten seuran C-ikäiset pelaavat nyt B:ssä. Apuvoimia ei siis nuoremmista ole saatavissa, pitää vain toivoa, että loukkaantumisia tai sairastumisia ei liiemmin tapahdu.

UJK jatkaa sarjaa tulevana lauantaina kotiottelulla avauspelinsä hävinnyttä Nurmijärven NSR:ää vastaan ja seuraavana päivänä on vieraspeli Forssassa.

Syksyn ohjelmassa on myös kaksi rankkaa kahden pelin vierasreissua. Karsintasarja päättyy UJK:n osalta vieraspeliin Naantalissa 23.11.

Jussi Arola