UJK avasi jatkoaikavoitolla

0

Jää-Kotkien sarja-avaus kulki mukavissa merkeissä, vaikka startti ei ollut ruusuinen. Itseasiassa se oli Paraisten reissuille tyypillinen.

– Viime vuonna kuulemma kotijoukkue ParSport teki ensimmäisen maalin 14 sekunnin kohdalla. Nyt siihen meni 18 sekuntia, Kotkien päävalmentaja Mika Ranta äimisteli.

Salamamaali ei sekoittanut petolinnun lentoreittiä. Pelaajamäärä oli kohtuullisen pieni, mutta tähän sarjaan riittävän laadukas. Junioreita ei tällä kertaa mukaan saatu. Tasainen koitos eteni jatkoajalle, jossa Johannes Ranta pisti verkot tötterölle Markus Saarisen ja Niko Kosken tehdessä esivalmistelut. Ottelu päättyi lukemiin 3–4.

– Vastustaja oli yritteliäs porukka ja meillä oli edellisestä varsinaisesta pelistä yli puoli vuotta. Ei oltu ihan valmiita pelin alussa. Mielestäni me kuitenkin ansaittiin voitto. Pääsääntöisesti hallittiin peliä, Ranta arvioi.

Nopea avausosuma tuli kuitattua 12 minuutin kohdalla, kun pistepörssin kärkisijoja useampana vuonna hätyytellyt Markus Saarinen tasoitti pelin Anssi Nurmisen passista. Ensimmäiselle tauolle mentiin tilanteessa 2–1.

– Paraisten toinen maali meni meidän piikkiin, kun pakeille tuli kommunikointivirhe, Ranta selvitti.

Toisen kerran UJK nousi tasatilanteeseen pelin lähestyessä puoliväliä. Joona Uusitalo maalasi ja Kasperi Hirvasoja sekä Henri Pelto tekivät esityön.

Kotijoukkue otti kuitenkin jälleen johtoaseman erän lopulla. Hirvasoja nosti ukilaiset 3–3-tasatilanteeseen Saarisen ja Nurmisen syötellessä kolmannen erän kahdeksannella minuutilla.

ParSport sai kokeilla ylivoimaa vielä varsinaisen peliajan lopussa sekä jatkoajan alussa, mutta UJK:n alivoima kesti ja vierasvoitto tuli kuitattua.

Tilastojen mukaan maalivahdeilla oli hikinen ilta. Kotkien veskari Peetu Putro venyi lätyn eteen 43 kertaa ja Paraisten molarille tuli vielä yhdeksän enemmän.

– Katselin noita lukemia ja mun mielestä kummallekaan molarille ei tullut noin paljon torjuntoja, Ranta arveli.

Ensi sunnuntaina piirrellään ensimmäiset koukerot kotijäälle. Uutena ryhmänä lohkoon noussut Rauma Tigers voitti avauspelissä TuKV:n 3–1 ja saapuu sunnuntaina Uuteenkaupunkiin. Kotiavaus alkaa kello 16.45.

Juha Laine