UJK:n naiset avasivat pistetilin

0
Maria Luoto (23) teki UJK:n neljännen maalin.

UJK:n ringettenaiset pelasivat viikonloppuna ykkössarjassa kaksi tasaista peliä. Lauantain vieraspeli Tampereella Ilvestä vastaan päättyi kahden maalin tappioon, sunnuntain kotipelissä pistetili aukesi maalin voitolla Lapinlahdesta.

Ennen viikonloppua UJK oli jo käynyt vieraspelissä Kangasniemellä. Kauden avauspelissä jo alkuasetelma oli vaikea, sillä UJK ei saanut matkaan kuin yhdeksän kenttäpelaajaa. UJK aloitti kyllä maalien teon, mutta kotijoukkue otti nopeasti ohjat käsiinsä ja voitti 10–4. UJK:n Senni Komulainen teki kolme maalia, Susanna Laurell yhden.

Lauantain peli Tampereella alkoi maali-ilottelulla, toisen erän puolivälissä taululla olivat lukemat 6–5 Ilveksen eduksi. Siinä vaiheessa joukkueet huomasivat, että pitää myös puolustaa ja maalihanat tyrehtyivät siihen, melkein.

Ilves onnistui päätöserässä kerran ja se nappasi pisteet lukemin 7–5. UJK:lla oli kyllä paikkoja, sillä Ilveksen maalivahdille merkittiin 51 torjuntaa, mutta tehot puuttuivat. Loppukiri mureni osin runsaisiin jäähyihin.

Fanni Elo iski ottelussa neljä maalia, Senni Komulainen yhden. Ilveksen tehot olivat Jenni Viinamäen varassa, kuusi maalia hänelle.

Sunnuntain kotipeli oli tasainen loppuun asti. UJK pääsi alussa 3–1-johtoon, mutta vieraat tasoittivat toisessa erässä ja kolmannessa karkasivat puolestaan kahden maalin johtoon, mutta sen UJK kuittasi kahdella pikamaalilla ja päätöserään lähdettiin tasalukemista 5–5.

Viimeisen vartin aikana maaleja tehtailtiin vuorotahtiin, UJK maalasi ja Lapinlahti tasoitti, mutta UJK:n viimeistä, 1.05 ennen loppusummeria tullutta maalia se ei enää ehtinyt kuitata.

UJK oli ottelussa painostavampi ja lähetti vieraiden maalivahdille peräti 60 laukausta torjuttavaksi, mutta sihti ja teho eivät olleet nytkään kohdallaan. Myös syöttöpelissä oli hätäilyä ja usein yritettiin turhan hienoja ja vaikeita syöttöjä, jotka vastustaja katkoi. Toisaalta karvauspeli oli hyvää eikä vastustajakaan päässyt helpolla luomaan tilanteita.

UJK:n maaleista Susanna Laurell ja Teresa Tapani tekivät kaksi, Senni Komulainen, Maria Luoto , Fanni Elo, Anu Hukka ja Jenny Niskanen yhden.

UJK pelit jatkuvat kahdella vierasottelulla, 2.10. Järvenpäässä odottaa Haukat ja 16.10. matka vie Hyvinkäälle.

Molemmat ovat sarjassa vielä voitoitta.

Jussi Arola