Uki Outletin jatkoa harkitaan – Mukana olleilta yrittäjiltä positiivista palautetta

0
Uki Outlet kiinnosti asiakkaita avajaispäivänä. ARKISTOKUVA

Kaupungin keskustaan K-Market Pikkuherkun alakertaan kesäksi auennut Uki Outlet sai mukana olleilta yrittäjiltä hyvää palautetta ja nyt pohditaan, tulisiko toimintaa jatkaa myös tulevina kesinä. Touko–elokuussa toimineen myymälän peruskustannuksista vastasi kaupungin elinkeinopuoli, mutta mukaan lähteneet yrittäjät tilittivät myynnistään kaupungille 12 prosentin provisiota.

– Outletin kesä sujui hyvin ja mukana olleet yrittäjät lupasivat olla mukana myös ensi vuonna, jos jatkamme myymälän toimintaa, kaupungin elinkeinojohtaja Jarkko Heinonen kertoo.

Tällä hetkellä kaupungin elinkeinopuolella on mietinnässä se, kuinka outletin toimintaa voisi kehittää ja sen vaatimaa työmäärää järkevöittää.

– Outletin avaaminen ei ollut meille rahallisesti suuri ponnistus, koska rahat menivät kaupungin markkinointibudjetista. Toiminnan käynnistäminen oli meille vähän yllättävänkin iso työ. Sen organisointia on ainakin mietittävä uudelleen, Heinonen kertoo.

Tänä kesänä mukana olleille yrittäjille on tehty kysely siitä, kuinka kesä onnistui. Pääsääntöisesti palaute oli hyvää ja mainonta sai kehuja. Mukana oli kymmeniä yrittäjiä sekä Uudestakaupungista että muualta Suomesta.

– Osa yrittäjistä oli sitä mieltä, että Uki Outlet veti tavallista enemmän väkeä keskustaan ja sen sijaintia kyseltiin muista kaupoista. Mukana oli myös yrityksiä, jotka eivät ole Uudessakaupungissa ennen olleet ja heidän edustajansa olivat positiivisesti yllättyneitä, Heinonen lisää.

Uki Outletin tavoitteena oli elävöittää kaupungin keskustaa ja lisätä alueen palveluita. Siinä mitä ilmeisemmin siis onnistuttiin. Sitä, aukeaako Uki Outlet samassa muodossa ja samaan paikkaan ensi kesänä, ei vielä tiedetä.

– Emme ole tehneet vielä ratkaisua siitä, Heinonen toteaa.

Kesän aikana Uki Outletissa työskenteli 3–4 kesätyöntekijää. Ruuhkiin varauduttiin lisähenkilöstöllä ja nuorten haluttiin työskentelevän pareittain.

– Opimme kesän aikana aika paljon, mutta niinhän se aina on, että kun tekee jotakin uutta ensimmäisen kerran, niin osaa jo seuraavalla kerralla tehdä jonkin asian yksinkertaisemmin, Heinonen summaa.