Ukikyydin nousu ja tuho

0

Ukikyydin käyttö romahti odotetusti hinnan noustessa 5 euroon kerralta. Sen tiesi jokainen jo etukäteen. Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka paljon taksien suosio kasvoi samana aikana? Ukikyytiä aloitettaessa sen vastustajia olivat nimenomaan taksit, jotka laskivat menettävänsä asiakkaita. Sitten alettiin väittää kyydin eriarvoistavan kaupunkilaisia, kun se ulottui vain keskustan alueelle.

Olin ahkera käyttäjä 2 euron aikana, mutta 5 euroa oli liikaa. Edestakainen matka nousi 10 euroon, ja se tekee kukkarolle liian kipeää. Helsingissä bussilippu on voimassa tunnin verran, täällä ei.

Ukikyyti on osoittanut jälleen kerran, että täällä autolliset ja autottomat ovat eriarvoisessa asemassa. Päättäjillä on autot, siksi he eivät ymmärrä autottomien kulkemisen ongelmia. Taksit ovat osoittautuneet aloitekyvyttömiksi keksimään uusia kuljetusmuotoja.

Ukikyydin suosion kadotessa, voidaan tekopyhästi päättää, ettei koko kyytiä tarvita. Jälleen kerran monet ovat onnellisia, kun toisten arki hankaloituu.

Olisiko mahdollista, että kaupungin hallitus myöntäisi olleensa väärässä ja palauttaisi 2 euron maksun?

Pirkko Arstila