Uudenkaupungin kaupunki osallistuu alueelliseen valmiusharjoitukseen

0

Uudenkaupungin kaupunki osallistuu Lounais-Suomen aluehallintoviraston 21.–22.9. järjestämään lakisääteiseen alueelliseen valmiusharjoitukseen.

Kaksipäiväisen AURORA22-harjoituksen teemana on kuntien varautuminen ja toiminta kuvitteellisessa väestönsuojelutilanteessa.

Uudenkaupungin kaupungin kriisi- ja häiriötilanteiden johtoryhmä on säännöllisesti osallistunut Aluehallintoviraston järjestämiin valmiusharjoituksiin. Kuntien lisäksi harjoituksessa ovat mukana pelastuslaitos sekä alueen muut viranomaiset. Päätavoitteena on harjoittaa kuntia ja viranomaisia toimimaan vakavissa häiriötilanteissa. AURORA22-harjoituksen teemana on väestönsuojelu.

– Koemme valmiusharjoitukseen osallistumisen ja siihen valmistautumisen erittäin ajankohtaiseksi ja tarpeelliseksi, toteaa kaupunginjohtaja Atso Vainio . Harjoituksen avulla pystymme testaamaan valmiussuunnitelmamme toimivuutta, Vainio jatkaa.

Harjoituksessa kaupunki saa kuvitteellisen häiriötilanteen lähtökohtakuvauksen, jonka pohjalta kriisiryhmä arvioi tilannetta ja omaa suorituskykyään sekä suunnittelee yhteistoimintajärjestelyitä.

Varautumisen ja valmiussuunnittelun tavoitteena on yhteiskunnan kokonaisturvallisuuden parantaminen. Harjoituksen kuvitteellisessa lähtökohtatilanteessa ilmenee tarve siirtää suuria määriä väestöä Varsinais-Suomen maakunnassa määrättyjen kuntien alueilta toisten kuntien alueille.

Vakavassa poikkeustilanteessa harjoitellaan yhteisen tilannekuvan muodostamista ja yhteistoimintaa eri kuntien, alueen viranomaisten ja monien järjestöjen kanssa.