Vakka-Rastille kaksi SM-mitalia

0
Maija Verha voitti Suomen mestaruuden Lappeenrannan Ylämaalla.

Vakka-Rastin Maija Verha voitti Suomen mestaruuden ja Timo Helin sijoittui SM-pronssille suunnistuksen pitkillä matkoilla Ylämaalla. Verha sai juosta pyhänä suoran finaalin, Helinin piti selviytyä myös lauantain karsinnasta.

Maija Verhan mestaruus D75-sarjasta tuli 41 sekunnin erolla Helsingin Suunnistajien Tuulikki Karviseen . Rasti-Lukon pyhärantalainen Helena Mannervesi oli sarjassa viides, runsaat kolme minuuttia kärjestä.

Vakkarastilainen oli todella kaukana mestaruudesta vielä ykkösrastin leimauksessa. Pieni jyrkänne kumpareen kupeessa, laakean kalliomäen rinteessä ei ottanut löytyäkseen.

Lähes neljän minuutin pummi ja sijoituksena kahdeksas tila. Loppumatkan Verha suunnisti sitten onnistuneesti. Seitsemän rastia, kolmen kilometrin rata ja lopulta palkintona SM-kulta.

VaRan Timo Helin on H55-sarjassa tykittänyt kovia aikoja kansallisissa, kuntorasteista puhumattakaan. Nyt tuli onnistuminen myös SM-rasteilla. Lauantain karsinnan viidellä kilometrillä kovakuntoinen Helin jo voitti varmasti.

Pyhän A-finaali kahdeksan kilometrin matkalla sujui sekin lähes virheittä 13 rastin kautta maaliin. Radalla oli pitkiä rastivälejä sekä rytmitystä vaativia lyhyempiä pätkiä. Juoksemisessa jarrupaloina toimivat rinnerastit isojen mäkien harjanteissa.

Timo Helin sijoittui SM-pronssille, 3.41 minuuttia Vaajakosken Juha Koskisen voittoajasta. Takavuosien maajoukkuemies Timo Karppinen oli sarjassa kakkosena. Laitilan Jyskeen Jukka Suominen sijoittui 26. tilalle. H55-sarjan A-finaaliin ylsi 47 kovaa kilpailijaa.

Niin sanotun kakkosryhmän muissa sarjoissa VaRan Leo Koistinen oli H75-sarjassa kahdeksas ja Koitto Verha 41. tilalla. D45-sarjassa Tuulikki Karru suunnisti 36. tilalle.