Vakka-Servicen liiketoiminta Laitilan Puhelimelle – Toimipaikka edelleen Ugissa

0
Erkka Jäsperlä ja Pasi Mäki ovat neuvotelleet yritysjärjestelystä viime keväästä alkaen.

Laitilan Puhelin Osuuskunta ja Vakka-Service Oy ovat tehneet sopimuksen, jonka mukaan Vakka-Servicen liiketoiminta siirtyy osaksi Laitilan Puhelinta lokakuun alusta alkaen. Vakka-Servicen kymmenen työntekijää siirtyvät ns. vanhoina työntekijöinä Laitilan Puhelimen palkkalistoille.

– Vakka-Servicestä tulee siis osa Laitilan Puhelinta. Palvelut jatkuvat kuitenkin Vakka-Servicen nimellä, toimitusjohtaja Pasi Mäki Laitilan Puhelimesta kertoo.

Vakka-Servicen toimipiste säilyy yhä edelleen Uudessakaupungissa.

Vakka-Service on perustettu vuonna 2010 ja on kasvanut nopeasti kymmenen työntekijän yritykseksi. Nyt yritys on merkittävä toimija talotekniikassa Vakka-Suomessa ja kasvava yhtiö automaatioratkaisuissa koko Suomessa. Yritysjärjestelyllä ei ole vaikutusta Vakka-Servicen asiakkuuksiin, jotka jatkuvat kuten ennenkin.

Vakka-Servicen hallituksen puheenjohtaja Erkka Jäsperlä kertoo, että yritykselle on jo vähän aikaa haettu mielekästä ratkaisua kasvuun. Laitilan Puhelimen kanssa kaupasta on neuvoteltu keväästä alkaen.

– Tämä ratkaisu tarkoittaa, että Vakka-Service on jatkossa osa vakavaraista ja perinteikästä yritystä, jolla on selkeä visio ja resurssit laajentaa osaamista, jolla tuottaa lisäarvoa asiakkaille ja tarjota kehitysmahdollisuuksia henkilöstölle, Jäsperlä toteaa.

Laitilan Puhelimelle Vakka-Servicen hankinta merkitsee kasvua sähkö- ja automaatiopuolella. Samalla toiminta laajenee teollisuuden kunnossapitopalveluihin.

Viime vuoden marraskuussa Laitilan Puhelin osti Sähköpoltin A. Astilan sähköasennusliiketoiminnan, joka toimii nyt markkinointinimellä Vahvavirta.

– Vahvavirta ja Vakka-Service tukevat toistensa toimintaa. Yhdessä niistä tulee todella vahva toimija koko Vakka-Suomeen. Laitilan Puhelin panostaa edelleen paikallisuuteen ja paikallisten palveluiden kehittämiseen Vakka-Suomessa teollisuuden ketteränä kumppanina ja toteuttaa tarvittaessa asiakkaiden mukana projekteja nyt myös valtakunnallisesti, Mäki kuvailee.

Vakka-Servicen myötä Laitilan Puhelimen henkilöstömäärä kasvaa 24:ään.

Pasi Mäki tuli Laitilan Puhelimen toimitusjohtajaksi vuonna 2020. Hänen aikanaan yhtiö on etsinyt uutta kasvusuuntaa, kun valokuituverkon rakentaminen alueella alkaa olla jo valmis.