Valmet Automotive valmisti ensimmäisen esisarjan Lightyear 0 -sähköauton

0
Valmet Automotiven projektitiimi on perehtynyt mallin rakentamiseen Lightyearin toimipaikassa Helmondissa, Hollannissa.

Valmet Automotive on saanut valmiiksi ensimmäisen Lightyear 0 -mallin esisarjan sähköauton Uudenkaupungin autotehtaalla. Esisarja on tärkeä vaihe auton tuotannollistamisessa, asiakasautojen valmistus alkaa kuluvan vuoden lopulla. Lightyear 0 on maailman ensimmäinen aurinkoenergiaa ajoakun lataamiseen käyttävä sähköauto.

– Meillä on syytä olla ylpeitä Valmet Automotiven uusimmasta saavutuksesta. Tämä on tärkeä askel kohti aurinkosähköauton tuotannon alkamista ja uudenlaisen sähköautounelman toteutumista, kertoo Valmet Automotiven valmistustoiminnan johtaja Pasi Rannus.

Lightyear esitteli autonsa sarjatuotantomallin heinäkuussa 2022. Valmet Automotiven projektitiimi on perehtynyt mallin rakentamiseen Lightyearin toimipaikassa Helmondissa, Hollannissa, ja on nyt saanut valmiiksi ensimmäisen sarjatuotantospesifikaation mukaisen Lightyear 0 -sähköauton Uudenkaupungin autotehtaalla.

Kaikki esisarjan autot valmistetaan erityisesti prototyyppien ja esisarjamallien valmistamiseen tarkoitetuissa tiloissa. Rakennustyöt Lightyear 0 -mallin valmistamiseen käytettävällä tuotantolinjalla etenevät suunnitelmien mukaisesti yhteistyössä Lightyearin asiantuntijoiden kanssa. Linjaa rakennetaan autotehtaan uusimpaan osaan.

Tuotantolinjalla hyödynnetään ihmisten kanssa toimivaa yhteistyörobottia laserhitsauksessa. Lisähenkilöiden valinnat ja koulutus Lightyear 0 -mallin valmistustiimiin ovat jo alkaneet Uudenkaupungin autotehtaalla.

Valmet Automotive julkisti valmistussopimuksen Lightyearin kanssa heinäkuussa 2021.