Varha kilpailuttaa työterveyshuoltonsa

0

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen (Varha) aluehallitus päätti tiistaina, että hyvinvointialueen henkilöstön työterveyspalvelut hankitaan vuoden alusta lähtien suorahankintana niiltä yrityksiltä, jotka hoitavat kuntien työntekijöiden työterveyspalvelua jo nyt.

Hyvinvointialueen työterveyshuollon kilpailutus käynnistetään keväällä 2023, eli vuoden alussa oleva sopimus on voimassa vain lyhytaikaisesti.

Lisäksi aluehallitus päätti hyvinvointialueen henkilöstön työterveyshuollon palvelutasosta. Työntekijät saavat yleislääkäritasoiset laboratorio- ja kuvantamistutkimukset. Vaikuttavuuskokeiluna 40 ihmiselle tarjotaan ensi vuonna lyhytterapiaa. Jo kesäkuun kokouksessa aluehallitus päätti korottaa työterveyshuollon palvelutasoa niin, että työterveydessä hoidetaan myös tiettyjä pitkäaikaissairauksia, kuten verenpainetta, kolesterolia ja tablettihoitoista diabetesta. Sen sijaan reumaa, kroonisia suolistotulehduksia ja insuliinihoitoista diabetesta ei hoideta.