Vauhdikas harrastus tarjolla – Ringettekoulu alkaa

0
Tervetuloa ringettekouluun toivottavat F-tyttöjen pelaajat.

UJK:n ringettekoulu alkaa torstaina. Koulussa opetellaan ringeten perustaitoja aivan alkeista lähtien ja pidetään kivaa. Taitojen karttuessa on mahdollista lähteä mukaan UJK:n nuorimman joukkueen mukana peleihin.

– Mitään ikä- tai muitakaan vaatimuksia ei ole, mutta toivomus olisi, että osanottaja kykenisi luistelemaan itsenäisesti, kertoo UJK:n ringettejaoksen puheenjohtaja Petri Suominen .

Koulusta vastaavat UJK:n nuorimman joukkueen eli F-tyttöjen valmentajat. Koulua pidetään omalla kenttäpuoliskolla samaan aikaan kuin F-tytöillä on harjoitukset eli tiistaisin kello 18.30–19.30 ja torstaisin kello 18–19.

– Koulussa opetellaan mailankäsittelyä, rinkulan kuljetusta, syöttämistä, laukaisua ja kehitetään luistelutaitoa. Ringeten sääntöjä käydään tietenkin läpi. Koulussa ei pelata paitsi ehkä lopussa käydään keskinäisiä harjoituspelejä.

Ringetessä tarvitaan luistimet, ristikolla varustettu kypärä ja kaulasuojus, kädessä voi hanskojen sijasta olla tukevat käsineet.

– Seuralla on jonkin verran luistimia lainattavaksi, mailoja, kypäriä ja kaulasuojuksia löytyy enemmän, joten omia varusteita ei tarvitse ihan heti hankkia.

Koulua pidetään aina kevääseen asti, joulun tienoilla on useamman viikon pituinen tauko. Koulussa on pieni osanottomaksu, mutta sitä ei parin kerran tutustumisesta peritä.

– Ennakkoon ei tarvitse ilmoittautua, vaan jäähallille voi tulla hyvissä ajoin ennen harjoitusten alkua ja ilmoittautua siellä vetäjille. Kun on ajoissa paikalla, niin ehditään myös hakea sopivia lainavarusteita, jos niitä tarvitaan.

UJK:lla on tällä kaudelle koossa naisten sekä B-, D- ja F-tyttöjen joukkueet. Tavoitteena on, että lähivuosina harrastajia löytyisi niin paljon, että joka ikäluokkaan saataisiin oma joukkue.

Lisätietoja koulusta voi kysella Suomiselta tai F-tyttöjen vetäjiltä, yhteystiedot löytyvät UJK:n nettisivulta.

Jussi Arola