Yhtenäiskoulun ylijäämäruoan jako alkoi

0
Vapaaehtoiset Pirkko Palonen, Raisa Mistola ja Eija Arola jakoivat maanantaina yhtenäiskoulun ylijäämäruokaa.

Uudenkaupungin yhtenäiskoulun ylijäämäruoan jako aloitettiin maanantaina yhtenäiskoulun väistöparakin ruokasalissa. Ensimmäisessä jakotilaisuudessa jaettiin päivän kouluruoasta, perunoista sekä nakkikastikkeesta, annoksia 15 hakijalle puolen tunnin ajan.

Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin projektityöntekijä Miika Norron mukaan jakotilaisuus meni hyvin, vaikka ruokaa jäikin vielä reilusti tarjottavaksi.

– Paikka on kuitenkin hiukan kauempana keskustasta, niin se saattaa rajoittaa, kuka tänne jaksaa tulla. Ihmiset kuitenkin löysivät paikalle mukavasti, ja pikkuhiljaa sana lähtee leviämään isommalle joukolle ruoan saatavuudesta.

Varsinais-Suomessa tämän tyylistä ylijäämäruoan jakoa on järjestetty aikaisemmin Kaarinassa ja Raisiossa. Norro kertoo, että kaupungeissa jakotilaisuudet ovat vetäneet paljon ihmisiä ja Raisiossa alun perin kahdessa koulussa järjestetyt jaot ovat laajentuneet neljään kouluun.

– Vapaaehtoisia on jokaisessa kaupungissa riittänyt, mikä mahdollistaa monessa koulussa tapahtuvan jaon. Iso kiitos kaikille vapaaehtoisille!

Uudessakaupungissa toimintaa koordinoi SPR Uudenkaupungin osasto yhteistyössä A-Killan, Uudenkaupungin seurakunnan ja ViaDia-yhdistyksen kanssa. Elokuun lopussa järjestettyyn perehdystilaisuuden kautta mukaan ilmoittautui kolmisenkymmentä vapaaehtoista.

Maanantaina ruokaa oli jakamassa Pirkko Palonen, Eija Arola, Raisa Mistola ja Fanni Soini.

– Ugissa on jo tällä hetkellä hyvä määrä vapaaehtoisia. Yhdessä jaossa on aina muutama vapaaehtoinen vuorossa, ja kun jokaisena arkipäivänä jaetaan, niin vuoroja tulee itse kullekin sopiva määrä.

Ruokaa jaetaan väistöparakin ruokasalissa jokaisena koulupäivänä klo 12.20-12.50. Asiakas voi hakea useamman annoksen samalla kertaa, mikäli ruokaa on tarpeeksi saatavilla.

SPR ja kaupunki ovat sopineet ruokajaosta ainakin koulujen joululomaan asti. Syksyn aikana kerätään kävijäpalautetta ja tavoitteena on jatkaa jakoja myös ensi vuonna, mikäli kysyntää ja vapaaehtoisia riittää.

– Luonnollisella tavalla saamme palautetta, kun keskustelua syntyy hakijan ja jakajan välillä. Kuuntelemme aktiivisesti, millaisena koulu kokee järjestelyt, ja jossain kohtaa tarkoituksena on aktiivisemmin ja systemaattisemmin kerätä palautetta.

Projektityöntekijä Norro on iloinen siitä, että Uusikaupunki on lähtenyt ylijäämäruoan jakoprojektiin mukaan. Omat kokemukset kaupungista ovat varsin positiiviset

– Tänne on aina kiva tulla ja täällä on tosi mukavat vapaaehtoiset. Heillä on iloinen ja eteenpäin katsova meininki, jolla mennään pitkälle, Norro kiittelee.