Ylijäämäruuan jako alkaa ensi viikolla

0
Tarjolla on ruokaa sen verran mitä koululaisilta jää.

Uudenkaupungin yhtenäiskoulun ylijäämäruokaa aletaan jakaa maanantaina 12.9. alkaen. Ruokaa jaetaan yhtenäiskoulun väistöparakin ruokasalissa (Lehtorinrinne 3). Ruokaa jaetaan kaikkina koulupäivinä kello klo 12.20-12.50.

SPR:n projektityöntekijä Miika Norro kertoo, että ruokaa saa tulla hakemaan kuka tahansa. Hakijalla on oltava mukana omat astiat tai rasiat, joihin ruoka annostellaan. Astioiden kannattaa olla tarpeeksi tiiviitä esimerkiksi keittoja ajatellen.

Autolla tulevien pitää jättää auto jäähallin parkkipaikalle. Väistöparakki löytyy jäähallilta uimahallille päin käveltäessä jalkapallokentän vasemmalla puolella.

– Ruokaa jaetaan sen verran kuin sitä riittää. Valitettavasti ylijäävän ruoan määrää ei pystytä tarkasti ennakoimaan, ruokaa jää joinain päivinä paljon, toisinaan vähemmän. Joskus harvoin ruokaa ei jää jaettavaksi ollenkaan, Uudenkaupungin ruokapalvelupäällikkö Helvi Hyrynsalmi sanoo.

Ruokaa jaetaan koulun ruokasalissa, ja sisälle päästetään yksi hakija kerrallaan. Hakijoille suositellaan maskin käyttöä.

Ruokajakelun tarkoituksena on vähentää ruokahävikkiä, ja jaossa on kunkin päivän ruoka-annoksia.