Aluehallitus päätti 80 viran perustamisesta

0

Aluehallitus päätti tiistaina 80 viran perustamisesta eri tulosalueille. Virat eivät kasvata hyvinvointialueen henkilöstömäärää. Päälliköitä tai johtajia ei tule lisää, vaan virat perustetaan, jotta tehtävät pystytään siirtämään kunnista ja kuntayhtymistä hyvinvointialueelle.

Virkoja perustettiin ikääntyneiden palveluihin, sote-palveluihin, järjestämisen palveluihin sekä konsernipalveluihin. Näihin kuuluvat muun muassa palvelualuepäälliköiden sekä eri alueiden kotihoidon päälliköiden ja sote-aluepäälliköiden virat.

Konsernipalvelujohtaja Laura Saurama kertoo, että hyvinvointialueelle avataan lähiaikoina myös uusia toimia hakuun.

– Toivomme että saamme hyviä sisäisiä hakijoita näihin tehtäviin. On kuitenkin hyvä huomata, että kenenkään ei tarvitse hakea uuteen tehtävään, vaan siirrymme hyvinvointialueelle automaattisesti vanhoina työntekijöinä.

Perustetut virat avataan sisäiseen hakuun, ja ne ovat hyvinvointialueelle siirtyvän henkilöstön haettavissa.

Toimintakykyä tukevien palvelujen johtajan viran kelpoisuusehtoa muutettiin kokouksessa niin, että kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto ja terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain mukainen laillistus.