Ankelot edustus vauhdissa Saksan suunnistusviesteissä

0

Juniorien Eurooppa-cup päättyi maanantaina kahden sarjan ja kolmen osuuden viesteillä. Suomen maajoukkueessa Saksan Halberstadtissa suunnistivat Kalannin lupaukset Elsa Ankelo ja Jussi Ankelo.

Nuorten naisten viestissä oli mukana 29 joukkuetta ja miesten viestissä 37 kolmikkoa. Spiegelsbergenin kisan maastoalue oli varsin pieni, lähinnä suunnistettiin kovalla vauhdilla mäeltä toiselle eikä haastavaa vuorijuoksua tai rinteitä tarjottu.

Naisten viestin voitti yllättäen Suomen kakkonen joukkueella Emilia Tala, Isabella Lillqvist ja Fanny Kukonlehto , joka kirissä kukisti Sveitsin yhdellä sekunnilla. Suomen ykkönen oli kolme minuuttia perässä viidentenä.

Elsa Ankelo on useinkin nähty viesteissä aloittajana, mutta nyt hänet oli Suomen ykköseen sijoitettu toiselle osuudelle. Virna Pellikka aloitti ja Salla Isoherranen ankkuroi. Osuusajoissa tytöt olivat aika tarkalleen minuutin sisällä.

Tasaista säpinää 24 lipun hakemisessa jokaisella lenkillä oli myös poikien viestissä. Suomi sijoittui kymmenenneksi joukkueella Topias Kemppi, Vinski Malinen ja Jussi Raasakka. Eroa kärkeen eli Ranskaan yli seitsemän minuuttia.

Suomen kakkonen oli kolme minuuttia hitaampi. Alkulenkit vetivät Sampo Sankelo ja Jesper Donner. Viestin ja koko kansainvälisen kolmen päivän JEC-kisan ankkuroi Kalannin Jussi Ankelo sijaluvulle 14.