Bojan Sarcevic otti Korihait toistamiseen reppuselkään – Viimeisen neljänneksen taistelu siivitti haiparven voittoon

0
Mitä Korihait olisi ilman Bojan Sarcevicia? Kapteeni upotti 24 pisteestään 14 päätöskympillä.

Koripallo on korintekopeli. Se voittaa, joka saa enemmän pisteitä. Korihailla ja Kataja Basketilla oli lauantai-iltana Uusikaupunki Areenalla todella vaikeaa korinteko läpi koko ottelun. Vapaat kolmoset menivät ohi ja korin alta nostot kolisivat rautoihin.

Ratkaisuhetkillä suuret pelaajat nousevat urheilussa usein esiin. Bojan Sarcevic (24 pist) otti tällä kaudella Korihait toistamiseen reppuselkään, kun kapteeni nosti joukkueen viimeisellä neljänneksellä kauden toiseen voittoon lukemin 70–63.

Vähäkorisen ottelun taustalla oli molempien joukkueiden hyvä puolustuspeli, mutta kumpikin joukkue olisi voinut karata isompaan johtoon ottelun aikana. Kataja sai paljon vapaita kolkkeja ilmoille, ja Korihait puolestaan tuhri liikaa korin alta nostoja.

Korihait ei onnistunut tekemään 18 pistettä enempää yhden neljänneksen aikana ennen viimeistä jaksoa. Sarcevic nakutti viimeisellä kympillä 14 pinnaa kovilla kolmosilla sekä napsi tärkeitä levypalloja. Aloitusviisikkoon nostettu Joni Herrala (6/8 lev) teki läpi ottelun sitä, mistä hänet tunnetaan parhaiten: tiukkaa puolustusta sekä vastustajan iholla olemista.

– Lopussa saimme levypalloja, joiden ansioista saimme tärkeitä pallonhallintoja. Ollaan pelattu kovia levyrijengejä vastaan ja tänään voitimme levyrit yhtä liigan kovinta levyrijengiä vastaan, Herrala kertoili ottelun ratkaisuvaiheita.

Korihait pääsi viimeiselle minuutille viiden pisteen johdossa, mikä oli henkisen selkärangan kannalta tärkeä asia. Kataja kipusi vielä kahden pisteen päähän, mutta Quin Cooperin (7) vapaaheitoilla ero kasvoi kahden korin mittaiseksi ja kaiken kruunasi Sarcevicin oman vaihtopenkin edestä kiskaistu haamuheitto summerin soidessa.

– Olen enemmän kuin tyytyväinen meidän puolustukseen. Tänään tehtiin yhdessä juttuja hyvin, vaikka välillä tulee kaameita virheitä, mutta saimme riittävän hyvin pysäytettyä vastustajan hyökkäyksiä, päävalmentaja Tero Vasell myhäili.

Korihait jatkaa kotiotteluiden sarjaa ensi perjantaina BC Nokiaa vastaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän