Eläimellistä menoa gallupissa

0

Tänään tiistaina 4. lokakuuta vietetään kansainvälistä eläinten päivää ja samalla alkaa eläinten viikko. Kysyimmekin gallupissa eläinystävien kuulumisia.

Kalle, 9 viikkoa
– Mä näin unta (haukotus), että uskalsin lähestyä naapurin kissaa. Se kissa on kamalan iso ja pelottava. Se sähisee, kun yritän mennä ohi pissalle. Yritä siinä sitten keskittyä asioille, kun alkaa tassut väpättää. Murisen sille, niin se luulee, että olen iso koira. Joko muuten on ruoka-aika, joko saa ruokaa? Kauhea nälkä! En ole saanut ruokaa ainakaan 9 viikkoon.

Peruna, 2 vuotta
– Menettelevää kuuluu. En jostain syystä saa enää yhtä paljon matoja kuin ennen, vaan ruokaa antava jätti tarjoaa nykyään pelkkiä heinäsirkkoja. Eihän niitä saa edes kiinni! Pitkien päiväunieni päätteeksi minulle rakennetaan esteratoja sohvatyynyistä mutta oikeasti haluan sohvan alle tutkimaan isoa luolaa. Siellä olisi niin mukavan pimeää! Ehkä vielä jonain päivänä. Tänään tyydyn odottamaan, että ihmiset menevät nukkumaan, jotta voin yöllä kaivaa hiekkaluolani koloa syvemmäksi ilman yleisöä.

Sven, 8 vuotta
–Tähän aikaan vuodesta enimmäkseen nukun. Unirytmiäni tauottavat herkulliset ruoka-annokset, joita perheeni minulle tarjoilee. Päiväni jännittävin kohokohta on se hetki, kun pääsen karkaamaan rappukäytävään. Olen karkailussa jo erittäin taitava. Nyt on ollut hyvät säät ulkoilua varten ja nautin siitä, mutta ulkoilu ei ole minun juttuni millään koiranilmalla.

Tuure, 5 vuotta
– Ihan hyvää kuuluu, mutta vähän on kiireistä. Kävin juuri katsastamassa tilukseni ja maantiellä vähän jahtaamassa autoja. Paluumatkalla rähjäsin naapureille. Nyt odotan, että henkilökuntani valmistaisi ja tarjoilisi minulle päivällisen. Kerroin, että alkupalaksi toivoisin juustoa, mutta saapa nähdä. Pätevää henkilökuntaa on niin kovin vaikeaa saada näinä aikoina, joten voi olla, että päädyn pitämään heille palautekeskustelun. Siitä rasittuneena vetäydyn varmaankin sänkyyn päiväunille.

Louis, 13 vuotta
Ranskassa syntynyt Louis on viettänyt touhukasta syksyä.
–Syksyssä on parasta se, että ei enää ole niitä inhottavia pistäviä ja purevia ötököitä. Sänkipellolla on mukava tehdä pitkiä lenkkejä. Ja suomalaiset omenat ovat hyviä. Ikävää on vesisade ja kylmyys. Kerrospukeutuminen, paljon ruokaa ja oma talli – niillä tämä alkava kaamos selätetään!