Eläkeliiton Kalannin yhdistys siisti ympäristöä

0
Eläkeliiton Kalannin yhdistyksen talkoolaiset siistivät tiistaina Kalannin keskustan lähimetsikköä.

Tiistaina Kalannin huoltoaseman viereisessä metsikössä pauhasi moottorisahan pauke tihkusateen sävyttämänä, kun kymmenkunta Eläkeliiton Kalannin yhdistyksen talkoolaista raivasi aluskasvillisuutta.

Talkoiden taustalla oli yhdistyksen anoma avustus kaupungilta. Uusikaupunki myönsi tänä vuonna avustusta ympäristönsuojelua edistävään toimintaan ja hankkeisiin kaupungissa toimiville yhteisölle ja yhdistyksille.

– Siitä on jo jonkin aikaa, kun yhdistykselle ehdotettiin, että voisimme raivata tämän näkyvällä paikalla olevan metsikön. Ehdotus jäi takaraivoon hautumaan, ja sitten kun kaupungilta pystyi alkuvuonna anomaan ympäristöavustusta, ehdotimme voivamme raivata aluskasvillisuutta pois, yhdistyksen varapuheenjohtaja Kimmo Nevavuori kertoo.

Saatuaan luvan raivaamiseen metsikön omistajalta kaupunki myönsi avustuksen keväällä. Yhdistys kuitenkin päätti, että raivaaminen olisi fiksuinta aloittaa vasta syksyllä, kun lehdet ovat pudonneet puista.

– Meillä on täällä talkoissa mukana sellaisia yhdistyksen jäseniä, joilla on omia vehkeitä ja koneita. Avustus käytetään siihen, että talkoolaiset saavat ruoan ja bensamaksut.

Nevavuori toivoo, että yhdistyksen talkootyöllä kaupunkilaiset näkevät avustuksen menneen höytykäyttöön ympäristön siistimisen hyväksi.

– Tämä on niin keskeisellä paikalla oleva metsikkö, joten paikan siistiminen olisi tärkeää. Ympäristön siistiminen on meidän ykköstavoite, Nevavuori päättää.