Elämää matkan varrella

0

Kirkossa käyntini on jäänyt vähemmälle nyt koronapandemian jälkeen. Viime sunnuntaina Lokalahden kirkossa vietettiin MTK:n ja seurakunnan yhteistä sadonkorjuumessua, siitä iso kiitos kaikille messujen toimijoille.

Ennen pandemiaa saarnan rukouksissa mm. pyydettiin varjele meitä kulkutaudeilta, sodalta ja nälänhädältä. Nyt on saatu kokea kulkutauti ja Euroopassa alkanut sota. Meillä ei vielä ole nälänhätää, mutta inflaation noustessa ruuan hinta on myös noussut todella paljon. Alkaa tuntua varmaankin monessa lapsiperheessä, kun on teinikäisiä lapsia useampia.

Itse sain sen konkreettisesti todeta, kun on ollut murrosikäisiä nuoria nyt tällä viikolla syyslomalla. Vanhusten hoivakodeissa ruuan kulutus on huomattavasti vähäisempi.

Kappalainen Arja Kalliopaasille erityinen kiitos saarnasta. Se oli voimaannuttava, antoi uskoa ja toivoa tulevaan elämään. Hän sanoi, että nyt eletään paholaisen valtakunnassa.

Martoille kiitos kahvitarjoilusta ja kaikille messuihin osallistuneille, oli lämminhenkinen yhdessäolon hetki messujen jälkeen kirkossa.

Taija Viljanen

kirkkovaltuutettu