Elsa Ankelo onnistui Saksassa juniorien Eurooppa-cupissa

0
Elsa Ankelo oli vauhdissa juniorien Eurooppa-cupissa Saksassa sekä metsäsuunnistuksessa että erityisesti sprintissä.

Kalannin Elsa Ankelo onnistui kansainvälisessä edustustehtävässä suunnistuksen Eurooppa-cupissa Saksassa viikonloppuna. Sprintissä hän oli hienosti viides ja pitkällä matkalla kymmenes. Juniorien 18-sarjassa Jussi Ankelo antoi ikävuoden tasoitusta muille.

Nuorten Eurooppa-cupia (JEC) ei ole päästy suunnistamaan kahteen vuoteen korona-pandemian takia. Nyt riemuittiin paluusta rasteille Saksassa, Blankenburgin kaupungin lähellä, Harzin vuoristomaisemien tuntumassa. Kisaa juostiin 18- ja 20-vuotiaiden sarjoissa, mukana oli 14 maata.

Lauantain sprintissä Regensteinissa W20-sarjan Elsa Ankelo sai suunnistaa 2,7 kilometrin pituisen, moni-ilmeisen 16 rastin radan. Aikaa kului 14.36 ja eroa 37 osanottajan sarjan kärkeen vain 18 sekuntia.

Viidenneksi sijoittunut Ankelo oli suomalaisista paras. Sijoitus oli myös meikäläisten kovin noteeraus lauantaina perin vieraissa puitteissa pikkukaupungin kujilla ja sokkeloissa.

Sprintissä MS Parman Jussi Ankelo sijoittui M18-sarjassa 32. tilalle. Vain kolme sekuntia nopeampi oli suomalaisten paras, Kauniaisten OK77:n Jesper Donner . Eroa kovaan kärkeen pojille tuli lähes kaksi minuuttia.

Juniorien Eurooppa-cupin pitkällä matkalla sunnuntaina kilpailtiin Regensteinin linnan ympäristössä, vahvasti kumpuilevassa maastossa, kallioiden ja kivirastien lomassa. Suomeen ja Salla Isoherraselle löytyi W18-sarjan voitto selvällä kolmen sekunnin erolla.

W20-sarjassa Elsa Ankelo oli jälleen sini-valkoisten ykkönen suunnistamalla kymmenenneksi. Matkaa oli 8,4 kilometriä, radalla rasteja 25 kappaletta ja kokonaisnousua hulppeasti 370 metriä.

Elsa jäi kärjestä viitisen minuuttia, voitto meni Tshekkiin. Kenties tulevaisuuden naissuunnistuksen suuntaa pohjusti se, että tuloksissa kymppikärjessä oli voittajan perässä viisi sveitsiläistä ja kolme ruotsalaista. Ja sitten Suomen ja Kalannin Paulähteen Ankelo.

M18-sarjan 58 osanottajan pitkän matkan yhdeksällä kilometrillä Jussi Ankelo sijoittui 33. tilalle. Ero kärkeen iältään vähän vanhempien poikien keskellä venähti kymmenen minuutin suuruiseksi. Jussi oli suomalaisista kolmanneksi paras.

Viikonlopun kansainvälisissä arvokilpailuissa mukava piirre oli se, että maajoukkueissa oli samaan aikaan mukana kolme Vakka-Rastin rastipolulta lähtöisin olevaa suunnistajaa. Ainutkertainen tapaus 50-vuotiaan uusikaupunkilaisen seuran historiassa.