Hehku-karnevaali saa jatkoa

0

Vihdoin on syksy, jota voidaan viettää ilman koronarajoituksia. Tämä tarkoittaa, että Uudessakaupungissa voidaan järjestää odotettu Hehku-karnevaali. Tapahtuma tuo pimeään vuodenaikaan valoa ja iloa pyhäinpäivän aattona 4.11. Tapahtumat keskittyvät perinteiseen tapaan kaupungin keskustaan.

Hehku-karnevaalia voi kutsua perinteiseksi tapahtumaksi, sillä se järjestetään jo neljättä kertaa. Ensimmäisen kerran Uudenkaupungin Sanomat tempaisi kaupungin ja yhteistyökumppaneiden kanssa tapahtuman vuonna 2017, kun Uusikaupunki täytti 400 vuotta ja Suomella oli 100-vuotisjuhlat. Hehku-karnevaali sai järjestelyn loppusuoralla jopa valtakunnallisen Suomi100 -tapahtuman statuksen.

Tänä vuonna kaupunki vastaa Hehku-karnevaalin järjestelyistä, Uudenkaupungin Sanomat on mukana yhteistyökumppanina. Tällä uudella työnjaolla pyritään kasvattamaan Hehku-karnevaalista yhä isompi tapahtuma, joka houkuttelisi myös mökkiläiset ja viikonloppumatkailijat Uuteenkaupunkiin. Tavoitteena on, että karnevaalihumu leviäisi Rauhanpuistosta myös ravintoloihin.

Parhaimmillaan karnevaalista voisi kasvaa venetsialaisten tapaan hyvinkin iso happening ja Hehku-karnevaali pidentäisi myös matkailusesonkia. Ajatus ei ole mitenkään mahdoton. Ihmiset lähtevät kyllä syksylläkin liikkeelle, kun jotain kivaa tai hienoa on tiedossa. Tästä on jo hyviä esimerkkejä. Salon Halikkoon ajelee perheitä katsomaan Kurpitsapuistoa. Raumalla vetää väkeä Lumen-valotaideviikko ja Naantalissa Lux Gratiae. Kustavi houkuttelee mökkiläiset kaupungista takaisin Mörk Ö -tapahtumalla. Syksyisiä tapahtumia on ympäri Suomea jo yllättävän paljon.

Hehku-karnevaali saa nyt isommat hartiat, mutta selvää on, ettei kaupunki voi yksin rakentaa isoa tapahtumaa. Hehku-karnevaali vaatii kasvaakseen myös yrittäjien innostumista.

Teija Uitto