Hyökkäysvoittoinen ajatustapa Korihaiden ongelmana

0
Trey Niemi jatkoi hyviä otteita hyökkäyspäässä, mutta Korihaiden ongelmat ovat puolustuspäässä.

Korihait ei saanut voittotiliään auki Korisliigassa tiistai-illan kotiavauksen jälkeen. 575:n katsojan edessä sarjanousija Tapiolan Honka vei pisteet Pohitullista lukemin 90–87.

Kuten lukemat osoittavat, kumpikin joukkue onnistui hyökkäyspäässä kohtuu hyvin. Ratkaisevat asiat tapahtuivat puolustuspäässä, jossa ennen kautta puolustusidentiteettiä peräänkuuluttaneet Tero Vasellin suojatit eivät onnistuneet riittävällä tasolla loppuhetkillä.

– Meidän ajatustapa on edelleen liian hyökkäysvoittoinen. Keskitymme tällä hetkellä siihen, mitä me siellä päässä saadaan aikaiseksi, ja puolustuspäässä me häviämme sitten aivan naurettavia yksi vastaan yksi -tilanteita, Vasell pohti ottelun jälkeen

Ratkaisuhetkillä Hongan takamies Malcolm Duvivier (16 pist) kuritti Korihaiden puolustajia toistuvasti ajoillaan eikä apupuolustuskaan ollut tilanteissa hereillä.

– Sitä en ymmärrä, miten me voidaan 25 minuuttia pitää kaveri ilman ajoja korille ja lopussa sitten hän ajoi joka kerta. Mulle on ihan sama, oletko virhevaikeuksissa mutta sen verran pitäisi ammattiylpeyttä olla, että vapaita layuppeja ei saa antaa.

Korihait piti pintansa ensimmäisellä puoliajalla ja johti parhaimmillaan kymmenellä pisteellä, mutta ajoittain hyökkäyspää puuroutui myös liian passiiviseksi. Honka alkoi kuromaan eroa umpeen ja lopulta puoliajalla oltiin tasatilanteessa. Tämän jälkeen Honka oli hallitsevampi osapuoli.

Sähäkkä Trey Niemi (24 pist) piti kovilla hyökkäyspään suorituksilla Korihaita pelissä mukana, mutta päätöshetkillä jäi Duvivierin puolustajana kanadalaisen jalkoihin. Bojan Sarcevic (15/11 syöttöä) pelasi pitkiä pätkiä yhtäjaksoisesti kentällä, mutta kapteeni oli tasaisen varma.

Vahvistusrintamalta tulee jälleen kysymysmerkkejä. Quin Cooper (18/6-7 3p-heitot) on ainoa vahvistus, joka onnistuu tasaisesti ja hoitaa oman roolinsa heittäjänä erinomaisesti. Grant Audu (4), Nick Stampley (5) ja Prince Oduro (9/7) eivät oikein ole täyttäneet liigatason vahvistuksen kriteereitä tähän mennessä.

Korihait pelaa tällä viikolla vielä perjantaina Kouvolassa, jonka jälkeen on viikon tauko.