Influenssarokotusajat saatavilla marraskuussa – THL suosittelee koronarokotteen tehosteannosta influenssarokotteen yhteydessä

0
Jotta influenssarokotusten suojateho säilyisi mahdollisimman pitkälle kevääseen, ei niiden antamisen aloittamisessa kannata kiirehtiä.

Uudenkaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden yhteistoiminta-alueella aloitetaan influenssarokotusten antaminen viikolla 46. Rokotuksiin on varattava aika sähköisen ajanvarauspalvelun kautta tai puhelimitse.

– Avaamme influenssarokotusaikoja, kun rokotteiden saatavuus on varmistunut. Rokotukseen oikeutettuja pyydetään seuraamaan lehti-ilmoittelua ja kaupungin internetsivuja, U-soten yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksen tartuntatautien yhdyshenkilö Salme Oksanen kertoo.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen eli THL:n suositus on, että influenssarokote otetaan samaan aikaan kuin koronan tehosterokote. Sopiva ajankohta näille on marras–joulukuussa.

– Koronan tehosterokoteannokseen eli niin sanottuun varianttiräätälöityyn rokotteeseen, ovat oikeutettuja kaikki 65 vuotta täyttäneet, lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat 18 vuotta täyttäneet sekä voimakkaasti immuunipuutteiset 12 vuotta täyttäneet, Oksanen listaa.

Koronarokotetta annetaan tehosteannoksena, kun henkilö on saanut aiemmin vähintään kaksi rokoteannosta. Sairastettu korona lasketaan yhdeksi rokoteannokseksi.

– Voimakkaasti immuunipuutteisilla tulee olla edeltävästi kolme annosta. Lisäksi edellisestä koronarokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta, Oksanen lisää.