Junamatkat jäävät tekemättä

0

Ikävä paikallisuutinen tämän lehden viime numerossa teki tiettäväksi, että henkilöjunat eivät lähivuosina täältä kulje Turkuun. Minun ikäiselle se merkitsee samaa kuin ei koskaan!

Tämän voi pistää samaan piikkiin kuin sen, ettei Uudenkaupungin keskustasta ole tietäkään Turkuun. Voidaan kyllä matkustaa naapurikaupunkiin taikka kierrellä pitkin maaseutua ja täten lopulta päätyä Turkuun. Mutta linja-autovuorotkin täältä Turkuun ovat todella harvassa.

Omalla autolla matkustettaessa ei silläkään voi tuntea oloaan tervetulleeksi, koska tien varret on siroteltu täyteen nopeusrajoitusta osoittavia liikennemerkkejä ja niitä tukevia valvontakameroita, joiden havainnoimiseen on koko ajan keskityttävä.

Kun tienvarsikunnissa ei ole tehty juuri muuta liikenteen sujumisen hyväksi, niin siellä on kenties ajateltu, että mitäpä te ohikulkijat tänne tulette häiritsemään paikallisten elämää? Sama näyttää koskevan rautatietä, kun tahtovat päästä sen yli aivan tilustensa kohdalta. Ja vaativat nopeusrajoituksia junillekin.

Terveisin Reino Alho