Jussi Ankelo jatkaa rastien valmennusryhmässä

0
Jussi Ankelo jatkaa vauhdilla Suomen Suunnistusliiton nuorten valmennusryhmässä.

Kalannin Jussi Ankelo jatkaa mukana Suomen Suunnistusliiton nuorten valmennusryhmässä. Valinnat sekä nuorten että aikuisten osalta tehtiin viime viikolla. Huiput vertailivat vauhtejaan lauantaina Halikko-viestissä Salossa.

Kauden suurpäätös keräsi Haannummen kangas- ja kalliomaastoihin yli 1400 osanottajaa. Pääviestissä 15 osuudella MS Parma sijoittui neljänneksi. Edelle ehtivät vain kauden kovat Tampereen Pyrintö ja Helsingin Suunnistajat sekä Kirkkonummen Lynx.

Jussi Ankelo aloitti viestin erinomaisesti. Vaihdossa hän oli neljäntenä tarkalleen minuutin OK Trianin Petteri Muukkosen perässä. Jatkossa MS Parman viestiä veivät muun muassa kakkoslenkin Elsa Ankelo ja viidennen osuuden Jyrki Ankelo . Maija Sianoja ankkurina nosti seuran neljänneksi.

MS Parman kakkosessa toisen osuuden viestiä vei Kalannin Tuomas Ankelo ja joukkue sijoittui 25. tilalle kilpasarjassa. Kuntosarjassa ei tällä kertaa ollut mukana Uudenkaupungin Vakka-Rasti.

Suunnistusliiton valmennusryhmiin valinnat julkaistiin viikolla, eikä A-ryhmiin hieman yllättäen tehty mitään muutoksia. Niin sanotuissa haastajaryhmissä oli pienoista uudistumista. Aikuisten ensi kesän päätavoitteet ovat Sveitsin MM-kisoissa.

Valtakunnan vuoden paremmuustilastossa, ranki-listalla neljänneksi suunnistanut Enni Jalava ei liiton valitsijoiden näkemyksen mukaan antanut riittäviä näyttöjä vauhdistaan. Kuitenkin Jalava menestyi muun muassa EM-kisoissa Virossa ja maailmancupin finaalissa Sveitsissä.

– Tämän vuoden tavoin merkittävä osa ensi vuoden maajoukkueleireistä on avoimia. Haluamme taata niille pääsyn myös valmennusryhmien ulkopuolelta. Sama pätee luonnollisesti myös arvokilpailuedustuksiin, toteaa Suunnistusliiton päävalmentaja Thierry Gueorgiou liiton tiedotteessa.

Nuorten maajoukkueen valmennukseen valittiin 19 urheilijaa. Mukana ainoana varsinaissuomalaisena on MS Parmaa edustava Jussi Ankelo. Nuorille on tiedossa leirejä kotimaan ohella muun muassa Espanjassa ja Romaniassa.

– Ryhmävalinnat tehtiin puhtaasti kauden näyttöjen perusteella painottaen onnistumisia kansainvälisissä kisoissa. Nuorten ryhmään valittiin hyvin eri ikäisiä urheilijoita, joita kaikkia yhdistää loistava tulevaisuuden potentiaali, kertoi nuorten vastuuvalmentaja Arttu Syrjäläinen .

Veijo Viitanen