Kiihkeä perjantai-ilta päättyi Korihaiden osalta kiistanalaisella tavalla

0
Korihaiden päävalmentaja Tero Vasell kävi ottelun tuomaristolle kuumana matsin loppuhetkillä. Tilanteen seurauksena Vasell ajettiin ulos ottelusta. Kuva: Ella Jalava

150:nnen kerran SM-sarjassa keskenään otelleet Korihait ja KTP-Basket esittivät perjantai-iltana Uusikaupunki Areenalla tunnelmaltaan ja intensiivisyydeltään sellaisen matsin, joka vetää vertoja 1980-luvun väännöille. Ottelu päättyi kotkalaisten voittoon 99–105, mutta tuskin se oli katsojien mielessä, kun loppusummeri soi.

Kun Mikael Aalto (20/5) nosti korin 20 sekuntia ennen ottelun päätöstä, Juho-Matti Henttosen avaussyöttö meni puolen kentän tuntumassa sivurajan väärälle puolelle, josta Vili Nyman kävi pelastamassa sen ilmasta takaisin kentälle. Tuomaristo ei kuitenkaan viheltänyt peliä poikki, mutta kaikki jäivät ihmettelemään tilannetta. Pallo nimittäin pomppasi Nymanin pelastuksen jälkeen ensin sivurajan väärälle puolelle, kunnes se pomppasi takaisin kentälle.

Hämmentävä tilanne päättyi Aallon virheeseen ja päävalmentaja Tero Vasellin ulosajoon. Hidastuksesta olisi voitu katsoa, että pallo olisi kuulunut Korihaille, mutta säännöt eivät mahdollistaneet valmentajan haastoa tai tuomareiden omaa videotarkastusta.

Tuomarivirhe ja Vasellin ulosajo sytyttivät kotiyleisön ärhäkkään meteliin, joiden sympatiapisteet menivät kotijoukkueelle ja tuomarit saivat kuulla kunniansa.

Korihaiden apuvalmentaja Setumo Bodibe sijaisti Vasellia lehdistötilaisuudessa. Hän ei sen enempää halunnut ottaa kantaa lopun sekoiluihin, vaan myönsi faktat, miksi Korihait kuitenkin lopulta matsin hävisi.

– On helppo syyttää kaikkea sekoilua, mutta meidän pitää itse pistää itsemme sellaiseen tilanteeseen, että me voidaan voittaa ottelu. Tänään me hävittiin tiettyjen matchuppien kanssa liikaa yksi vastaan yksi -tilanteita, Bodibe totesi.

Bodiben mainitsemat matchupit olivat Kotkan nelospaikan pelaajat Jordan Giles (22) ja Roydell Brown (19). Isokokoiset ja monipuoliset laiturit olivat pahoja pideltäviä haipelureille ja molemmat tekivät tehokkaasti pisteitä läpi ottelun.

KTP hallitsi kenttätapahtumia, johtaen parhaimmillaan 18 pisteellä toisella neljänneksellä, mutta haiparvi kiri jo saman neljänneksen aikana eron muutamaan pisteeseen. Kolmannella neljänneksellä Korihait pääsi tasatilanteeseen, mutta johtoon ei rahkeet riittäneet. Ero kävi vielä 11 pisteessä viimeisellä neljänneksellä, kunnes kotijoukkueen kiri alkoi, mutta tyrehtyi loppuhetken tilanteeseen.

– Ei me ansaita voittaa, jos me heitetään helpot kakkoset ja vaparit ohi. Pienet asiat ratkaisee tällaisissa pelissä, kotijoukkueen parhaana palkittu Aalto huomautti.

Uusikaupunki Areenalla villitsi jo ennen loppuhetken episodia loistava tunnelma. Viime kaudella katsojalukemat olivat lähempänä sataa katsojaa, mutta kahdessa kauden kotiottelussa yleisöä on riittänyt ja tunnelma on ollut entisaikojen tapainen.

– Huikea tunnelma ja aikamoinen tapahtuma oli! Siistiä oli pelata tällaisen kotiyleisön edessä, vaikka tappio harmittaakin, kiitteli Aalto.

Korihaiden kausi jatkuu ensi keskiviikkona Lahdessa.

Artikkelin kuva vaihdettu ottelun loppuhetkien ratkaisutilanteeseen