Korihaille kauden avausvoitto kolmannessa sarjaottelussa

0
Bojan Sarcevic upotti päätöskympillä 16 pistettä ja ratkaisi voiton Korihaille.

Sitä kauden avausvoittoa ei Korihait joudu tällä kaudella odottamaan pitkälle talveen. Haiparvi napsi perjantaina hyvin kaksijakoisen ottelun jälkeen pisteet Kouvoista lukemin 90–81. Edellisinä kausina Korihait on järjestelmällisesti aloittanut kauden pitkällä tappioputkella, mutta nyt helpottava voitto tapahtui kolmannessa ottelussa.

– Hatunnosto jätkille! Näiden herrojen kanssa on kiva temmeltää päivittäin. Vaikka välillä näyttää siltä, että yrittääkö ne edes kentällä, mutta kyllä ne joka päivä yrittävät parhaansa, päävalmentaja Tero Vasell purki tunnelmiaan ottelun jälkeen.

Korihaiden huonot jaksot osuivat ensimmäiseen ja kolmanteen neljännekseen, mutta vuorostaan hyvät jaksot toiseen ja viimeiseen neljännekseen. Huonoilla jaksoilla haiparvi menetti palloa urakalla sekä tietynlainen arkuus korintekotilanteissa varjosti hyökkäämistä. Vaikka hyökkäyslevypalloja Korihait sai kolmannella neljänneksellä peräti 11 ja koko ottelussa 22, korit jäivät vähiin.

Puoliajalla Korihait johti kymmenellä pisteellä, mutta johto suli äkkiä, ja Kouvot vei lopulta kolmannen kympin lukemin 25–9.

– Kun tulimme kopista hyvinkin löysällä asenteella, Kouvot rankaisi saman tien. Hetken siinä jo tuli ajateltua, että nytkö meidän bensa loppuu, mutta sitten saimme kairattua muutaman onnistumisen ja ennen kaikkea puolustuksen stopin, Vasell kertasi vaiheita.

Viimeisen kympin sankariviitan otti harteilleen itseoikeutetusti Bojan Sarcevic. Kapteeni pisti Kouvojen ykköspistenikkari Deshon Taylorin (20 pist) kanssa kunnon pistetaistelun käyntiin, jonka kokenut haipeluri tällä kertaa voitti. 20 pisteestä peräti 16 Sarcevic upotti ratkaisuneljänneksellä mukaan lukien huima haamukolmonen puolesta kentästä, kun ottelua oli kaksi minuuttia jäljellä.

– Peli avautui mulle siinä kohtaan. Näin, minkälainen puolustus Kouvoilla oli, joten käytin heidän antamat paikat hyväksi. Puolustuksen stopit olivat kuitenkin avainasemassa, että pääsimme juoksemaan avoimelle kentälle, jolloin paikkoja vapautui, Sarcevic kommentoi.

Korihait otti ottelussa peräti 55 levypalloa. Se on seurahistorian viidenneksi kovin lukema SM-sarjassa. Trey Niemi (20) ja Quin Cooper (13) jatkoivat hyviä hyökkäyspään otteita. Grant Audu (12/6 lev) sai itseluottamuksensa kannalta tärkeitä onnistumisia. Puolustuspäässä Mikael Aalto (7/8) kunnostautui skriinipuolustuksessa. Mainittakoon vielä, että vaikka Nick Stampleyn pistesarake näytti nollaa, laituri oli joukkueen paras plus/miinus-tilaston pelaaja (+20).

Korihailla on edessä nyt viikon tauko. Seuraavan matsin haiparvi pelaa ensi perjantaina Pohitullissa KTP-Basketia vastaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän