Lapset saivat korisoppia syyslomalla

0
Mikael Aallon johdolla edustusjoukkueen pelaajat opettivat koriskoululaisia koripallon saloihin. Aallon oppeja oli tullut kuuntelemaan, ainakin peliasujen perusteella, koripallotähdet Michael Jordan ja LeBron James.

Syysloman alun kunniaksi maanantaina ja tiistaina Pohitullin palloiluhallissa vilisi sellaisia koristähtiä kuin Lauri Markkanen, Michael Jordan ja LeBron James. Ainakin, jos oli pelipaitoihin katsominen.

Korihait ja Säästöpankki Kalanti-Pyhäranta järjestivät lomaviikolla maksuttoman koriskoulun alakouluikäisille lapsille. Leiri täyttyi pikavauhtia ja mukana olikin lähes 50 innokasta koriksen ystävää.

Korihaiden toiminnanjohtaja Casper Santasen mukaan Säästöpankki oli innokas järjestämään jotain toimintaa lapsille seuran kanssa ja lopulta syyslomaleiri osoittautui sopivaksi ideaksi.

– Alkukesällä puhelimme paljon, mitä kaikkea voisimme yhdessä tehdä ja tarkoitus olisi järjestää nimenomaan lapsille jotakin. Syyslomaleiri valikoitui hyväksi vaihtoehdoksi, ja kun edustusjoukkueellakaan ei ollut alkuviikolla pelejä, niin pelaajatkin pääsivät osallistumaan.

– Iso kiitos Säästöpankille, että he olivat tässä mukana ja mahdollistivat omalta osaltaan koriskoulun, Santanen kiitteli.

Leirin ideana oli saada mukaan myös niitä lapsia, jotka eivät entuudestaan koripalloa harrasta. Maksuton leiri saikin ilmoittautumisen matalankynnyksen ansioista houkuteltua mukaan kymmeniä lapsia niin koripallon kuin myös kaupungin ulkopuolelta.

– Totta kai olisi hienoa, jos joku innostuisi ja lähtisi pelaamaan itse tai kiinnostuisi tulemaan hallille katsomaan matseja.

Nuorin leirille osallistunut oli nelivuotias ja vanhin 11-vuotias. Pelaajat olivat jaettu ikäryhmiin, joissa he tekivät omiin taitotasoihin sopivia leikkejä ja pelejä.

– Ykköstavoite oli, että lapsilla olisi hauskaa ja saisivat uusia kavereita. Samalla he pääsisivät tutustumaan koripalloon erilaisten harjoitusten myötä.

Koriskoulun rehtorina toimi edustusjoukkueen apuvalmentaja Setumo Bodibe. Hänen valvonnan alla edustusjoukkueen pelaajat opastivat ja neuvoivat lapsia koripallon saloihin. Edustusjoukkueen mukana olo oli sekä Korihaiden että Säästöpankin yhteinen toive.

– Heitä kuitenkin lapset katsovat ylöspäin. Hienoa, että meillä oli kaikki pelaajat ulkomaalaisvahvistuksia myöten mukana. Varmasti oli lapsille upeaa, kun saivat kuulla neuvoja Bojan Sarcevicin tai Mikael Aallon tasoisilta pelaajilta.

Kaksipäiväisen leirin jälkeen osallistujat saivat yllätyspalkinnon muistoksi. Korihait on perinteisesti järjestänyt koulun lomien aikana vastaavanlaisia leirejä, mutta koronan takia perinteeseen tuli parin vuoden tauko.

Santanen kertoi, että nähdessään iloiset ilmeet ja hyvän meiningin, leirille voisi suunnitella jatkoa talveksi tai alkukevääksi.

– Vähän on jo kyselyitä tullut jatkoa ajatellen, koska moni ei nyt tähän leiriin mahtunut. Kysyntää näyttäisi olevan ja pyrimme reagoimaan sen mukaan, Santanen ilmoitti.