Liigajoukkue PSS voitti selvästi – Nystarsin naisten taival cupissa päättyi

0
Keltapaitainen liigajoukkue PSS loi jatkuvalla syötöllä vaarallisia tilanteita Nystarsin maalille.

Niinhän sen piti mennäkin. Kun F-liigan kärkipäässä keikkuva joukkue kohtaa ykkösdivarijoukkueen, tulee tasoeron näkyä. Nystars pelasi sunnuntaina Pohitullissa ihan hyvän ottelun, mutta ei voinut paremmalleen mitään. Porvoon PSS jatkaa cupin neljännelle kierrokselle lukemin 10–3.

Vieraat ottivat alusta asti pelin haltuunsa. Pallo siirtyi vauhdilla pelaajalta toiselle ja Nystars joutui juoksemaan pallon perässä ja kun pallo oli Nystarsilla, vieraiden karvaus oli aggressiivista eikä omia kuvioita päästy juuri pelaamaan.

– Me tiesimme tämän ja siitä puhuttiin etukäteen. PSS ei anna meille hetkenkään rauhaa vaan kimpussa ollaan saman tien, mutta kun kokemus kovista peleistä puuttuu, niin siihen ei saman tien sopeudu. Omassa sarjassa pallon kanssa on hetki aikaa miettiä, nyt ei ollut hetkeäkään, totesi päävalmentaja Jani Vaitiniemi ottelun jälkeen.

Omissa hyökkäyksissään PSS pyöritti palloa vauhdilla, se saattoi kiertää koko Nystarsin kenttäpuoliskon parissa sekunnissa ja käydä sinä aikana jokaisen viiden kenttäpelaajan lavassa. Nystarsin puolustus saatiin liikkeeseen ja taitavalla viimeisellä syötöllä PSS loi hyviä maalipaikkoja.

Myös nopeissa hyökkäyksissä PSS oli vaarallinen, juoksuvoimaa löytyi ja kovassakin vauhdissa pallo pysyi mukana ja katse löysi vapaan kanssapelaajan.

PSS voitti avauserän 3–0, toisen 4–2 ja kolmannen 3–1. Päätöserän PSS:n toinen maali syntyi ylivoimalla. Alussa Nystars ehkä hieman jännitti nimekästä vastustajaa ja arasteli tilanteissa, mutta pelin edetessä tilanteisiin mentiin rohkeammin, se vain ei auttanut.

– Tytöt kyselivät erätauolla, että mitä he tekevät väärin. Vastasin, että eivät mitään, vastustaja vaan syötteli todella hyvin ja laukauksissa oli voimaa ja tarkkuutta.

Selvistä numeroista huolimatta Vaitiniemi näki pelissä paljon hyvää. Harjoituksessa treenattuja asioita pystytään toteuttamaan pelissä koko ajan paremmin.

– Yritys säilyi kuitenkin hyvänä loppuun asti, siitä kiitos tytöille. Tappiosta huolimatta tästä pelistä jäi paljon positiivista käteen, joka toivottavasti näkyy sarjapeleissä.

Kaikki kolme Nystarsin maalia teki Liina Hyytiä . Joukkuepelin vaikeuksista vastustajan tiukassa karvauksessa kertoo se, että kahteen Liinan maaliin ei saatu syöttäjää ja sen yhden syötti maalivahti Ruska Kerttula .

Ruskalle merkittiin ottelussa kaikkiaan 30 torjuntaa. PSS:n maalivahti Minna Paasulle yhdeksän torjuntaa.

Nystarsin naisten ottelut jatkuvat tulevana lauantaina Pohitullissa ykkösdivarin toisena turnauspäivänä. Nystars kohtaa kello 10 Rauman SalBan, joka avauspelissä kotihallissaan oli parempi lukemin 4-2. Nystarsin toinen peli on kello 16 ja vastustaja on SBS Tamppi Tampereelta.

Jussi Arola