Lukko kuritti B-nuoria

0
Keltapaitainen Lukko hallitsi torstain ottelua ja suurin osa peliajasta oltiin UJK:n maalin tuntumassa.

UJK:n B-nuoret jäivät torstaina pahasti jyrän alle, kun ringeten B-nuorten SM-karsintasarjan ottelussa naapurikaupungin Lukko vieraili jäähallissa.

Ottelu lähti UJK:n kannalta lapasesta heti alussa. Lukko luisteli vahvasti ja oli kaksinkamppailuissa aggressiivinen ja painoi pelin jatkuvasti UJK:n päätyyn. Vieraiden avausmaali syntyi tosin vasta pelin 14. minuutilla, mutta siitä kuuluu kunnia hyvälle puolustukselle ja rinkulasateeseen joutuneelle maalivahti Monika Rivastolle .

Lukko voitti avauserän 2–0 ja johti toisessa jo 5–0 ennen kuin UJK onnistui erän lopulla kavennuksessa. Myös kolmas erä alkoi lupaavasti, sillä seuraavakin maali kirjattiin UJK:lle, mutta ne olivat lopulta vain kosmetiikkaa, sillä Lukko jatkoi jyräämistään pelin toisellakin puolikkaalla.

Loppunumerot yksipuolisessa ottelussa olivat 8–2. UJK:n maalit tekivät Lotta Grönros ja Katarina Maikola .

Maalivahtien torjunnat ottelussa kirjattiin lopulta Lukolle 50–18. Lukko oli luisteluvoimainen ja puolustuksessa erittäin aktiivinen. Se karvasi lujaa ylhäältä asti eikä UJK usein päässyt hyökkäyksessään edes keskiviivan yli saatika laukaisupaikalle asti.

Lukko on sarjakakkosena, sillä on kymmenestä pelistä 17 pistettä, UJK on pelannut yhdeksän peliä ja pisteitä on 12. UJK:n paikka kahdeksan varsinaiseen SM-sarjaan menevän joukkueen joukossa on tappiosta huolimatta tukeva, sillä eroa viivan alle on useita pisteitä.

Sarjassa on nyt reilun viikon tauko. UJK pelaa seuraavaksi kotona 12. päivä marraskuuta Tikkakosken Tikkaa vastaan ja seuraavan päivänä myös kotona Nokian NoU Ringetteä vastaan.

Tikka on taulukon häntäpäässä, Nokia UJK:n kanssa tasapisteissä.

Niiden jälkeen on vielä kolme vieraspeliä, joista pahin vain yhden tasapelipisteen menettäneen Lahden kotikentällä.

Kalenterissa tiistain kohdalla ollut naisten ykkössarjan ottelu UJK–FoPS on siirretty vielä määräämättömäksi päiväksi.

Naisillakin on menossa lyhyt tauko, seuraava ohjelman mukainen peli on 12.11. Helsingissä. 15.11. Uuteenkaupunkiin saapuu sarjan kärjessä puhtaalla pelillä oleva LuKi-82 Luvialta.

Jussi Arola