Luvassa on äänekästä ja oikeaa kunnon ryminää

0
Tämä nelikko ukilaisella kitaristi Eero Laurellilla vahvistettuna rokkaa lauantaina Havussa.

Vahvasti uusikaupunkitaustaisen raskaamman rokin orkesterin, Doom Unitin, laulaja-kitaristi Jape Ylinikka vastaa puhelimeen nykyisessä kotipaikassaan Tampereella. Autossa istuva rokkimies kertoo, että bändille kuuluu näin syksyllä 2022 ihan hyvää.

– Jos nyt vihdoin ja viimein saataisiin tuo meidän 10-vuotiskiertue päätökseen. Sen piti päättyä Uuteenkaupunkiin. Johan tässä on vissiin kohta kolme vuotta odoteltu sitä, viittaa Jape koronapandemiaan.

– Kun ekasta levystä tuli kymmenen vuotta, piti tehdä kymmenen keikan rundi siihen. Seitsemän keikkaa ehdittiin tehdä, sitten iski korona-aalto päälle. Sanottiin silloin keikkamyyjälle, että ei ole väliä mistä rundi alkaa, kunhan se päättyy Uuteenkaupunkiin. Toivottavasti nyt lauantaina pääsemme vihdoin ja viimein siellä soittamaan.

Doom Unitin ukilaisosasto on siis varsin vahva. Oikeastaan nyt entistäkin vahvempi. Nykyisin Salossa asuva basisti Kari Luonsinen on Uudestakaupungista kotoisin, kuten Vehmaan Vinkkilässä asuva kitaristi Chrisse Heikkiläkin . Rumpali Julli Väkevä on ainoa ei-ukilainen.

– Minäkin olen Ukista. Ja onhan meillä nyt mukana lisäkitaristi Eero Laurell . Hän on ollut meillä teknikkona. Minulla on ollut tuossa käden kanssa pieniä ongelmia. Se ei ole vielä ihan parantunut. Eero otti meidän biisit haltuun ja oli varalla paikkaamaan. Tulimme siihen tulokseen, että jos kerran biisit on hallussa, miksi sitten ei tulisi soittamaan koko keikkaa. Siinä on kolmella kitaralla mukava rytistellä menemään. Eka keikka soitettiin kesäkuussa Nokian Tuhdimmat Tahdit -tapahtumassa, avaa Jape.

Jape kehuu Eeroa maailmanluokan soittajaksi.

– Nuori mies vielä. Bändin keski-ikäkin tippui, Jape naurahtaa.

Tänä vuonna Doom Unit julkaisi pitkästä aikaa uuden biisin nimeltään Remedy . Ennen kuin Jape Ylinikka alkaa kertoa biisistä sen enempää, hän hämmästyy hieman, sillä autoradiosta Kiekkoradion taajuudelta alkaa juuri parahiksi soimaan kyseinen biisi. Voisi todeta, että loistava ajoitus ja yhteensattuma.

– Se on osa trilogiaa. Ensin tuli Black Day Comes 2019, nyt tämä Remedy ja tulossa on samaan aihepiiriin liittyvä kolmas biisi varmaan tuossa alkuvuodesta, Jape kertoo.

Doom Unit katsoo leppoisin miettein eteenpäin.

– Uutta musaa ja lisää keikkoja. Mennään musiikin ehdoilla ja hyvällä meiningillä eteenpäin. Nyt pääsee taas tekemään. Kyllä tuollainen parin vuoden hiljaiselo oli vaikeaa, toteaa Jape.

Nyt bändin keikkakuntoa päästään siis kuulemaan ja näkemään lauantaina Uudessakaupungissa.

– Luvassa on äänekästä ja oikeaa kunnon ryminää. Päästään vihdoinkin kotikonnuille soittamaan. Pidetään kunnon kinkerit!

Keikkapaikkana on Hotelli-Ravintola Havu. Mukana on myös Mojo Coyote.

Ari Anteroinen