Matkailijavirrat kääntyivät kasvuun

0
Uusikaupunki saa matkailijakyselyssä aina kiitosta meren läheisyydestä.

Menneen kesän matkailusesonki oli Uudessakaupungissa vilkas, erityisesti ulkomaalaisten matkailijoiden määrä kasvoi huomattavasti. Tämä selittyy pitkälti koronavuosien matkustusrajoitusten päättymisestä. Esimerkiksi rekisteröityjen yöpymisten kohdalla ulkomaalaisten yöpymisten määrä kasvoi noin 69 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Matkailun elpyminen näkyi myös paikallisissa museo- ja nähtävyyskohteissa, joiden kävijämäärät kasvoivat 20–25 prosenttia. Uuteenkaupunkiin tehtyjä ryhmämatkojakin tilastoitiin edellisvuotta enemmän.

Tänä kesänä toteutettiin muutaman vuoden tauon jälkeen Uudessakaupungissa jo perinteinen matkailijakysely.

– Tällä kertaa toteutimme kyselyn ainoastaan verkossa ja tämä valitettavasti näkyi myös vastausten lukumäärässä. Vastauksia saimme heinä–syyskuun välisenä aikana vain 159 kappaletta, kertoi Uudenkaupungin matkailusuunnittelija Irmeli Laiho-Andersson.

Kyselyn mukaan valtaosa, eli 96 prosenttia kyselyyn vastanneista, kertoi saaneensa Uudestakaupungista hyvää tai jopa erinomaista palvelua.

– Kehuja keräsivät matkailijoilta ne perinteiset asiat eli meri, puutalokeskusta, Kaupunginlahti, lyhyet välimatkat ja monipuoliset nähtävyydet. Kommenteissa todettiin muun muassa, että Uusikaupunki on ihmisen kokoinen, sielukas ja aktiivinen kaupunki, selvitti Laiho-Andersson.

Kaupunkiin saapuneista matkailijoista noin 70 oli liikkeellä joko pariskuntana tai perheenä.

– Tämän kyselyn mukaan tuttavien ja sukulaisten suositus oli useimmille se tärkein inspiraation lähde Uudenkaupungin matkalle, tiivisti Laiho-Andersson.

Matkailukyselyn tuloksia ja matkailun tulevia suunnitelmia käytiin läpi Uudenkaupungin alueen matkailutoimijoiden syystapaamisen yhteydessä. Myös paikalle saapuneiden matkailualan yrittäjien mukaan viime kesä oli onnistunut.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän