Meripelastusharjoitus Ugin edustalla lauantaina

0
Meripelastusharjoitukseen saapuu useita Suomen Meripelastusseuran yksiköitä.

Rauman Meripelastusyhdistys ry sekä Uudenkaupungin Meripelastajat ry järjestävät lauantaina 29.10. koko päivän kestävän meripelastusharjoituksen Uudenkaupungin edustalla.

Harjoitukseen osallistuu useita Suomen Meripelastusseuran yksiköitä. Yksiköt tulevat Paraisilta, Naantalista, Uudestakaupungista, Raumalta sekä Porin Reposaaresta. Harjoitukseen osallistuu noin 40 henkilöä.

Harjoitustukikohtana toimiiIso-Haiduksensaari. Merellä harjoitusalue sijoittuu Hylkimysten ja Lyökin välille.

Harjoituksessa ei ole tarkoitus häiritä veneilijöitä, mökkeilijöitä tai kauppamerenkulkua. Harjoituksessa käytetään maalihenkilöitä sekä muita maalikohteita, jotka merkitään selkeästi väärinkäsitysten välttämiseksi.

Harjoituksen tavoitteena on kouluttaa meripelastusalusten miehistöä, ylläpitää osaamista sekä kehittää yksiköiden yhteistoimintaa. Harjoiteltavat teemat nousevat Suomen Meripelastusseuran koulutusjärjestelmästä pitäen sisällään esimerkiksi pelastus- ja avustustehtäviä, ensiapu-, palonsammutus-, etsintä- ja vauriontorjuntasuoritteita.