MLL:n tavoitteena on tuottaa iloa ja hyviä kokemuksia

0
Pauliina Lundelin, Outi Pietilä ja Miia Sjölund toivottavat kaikki tervetulleiksi tutustumaan MLL:n toimintaan.

Uudenkaupungin keskustan tuntumassa sijaitsevassa Ipana-Messissä käy viikoittain kuhina. Lapsiperheille järjestettävissä maksuttomissa perhe- ja vauvakahviloissa kävijöitä on yhteensä noin 50–60 aikuista ja lasta viikossa. Kahviloita on neljänä päivänä viikossa sekä aamupäivisin että iltaisin, mutta kysyntää olisi vieläkin enemmän.

– Olemme halunneet luoda keskustaan paikan, jossa voivat sekä työssäkäyvät että lasten kanssa kotona olevat huoltajat käydä lapsineen tapaamassa toisiaan, kertoo MLL Uudenkaupungin hallituksen varapuheenjohtaja Outi Pietilä .

MLL Uusikaupunki on kahviloiden lisäksi mukana monipuolisesti erilaisissa tapahtumissa ja tempauksissa. Muun muassa monelle varmasti tutussa Lasten kuu – marraskuu -kulttuurikuukaudessa yhdistys on ollut mukana.

– Rahoitamme myös tukioppilaiden stipendejä ja toteutamme neuvolan kanssa yhteistyössä Kasvu vanhemmuuteen -tukiryhmää, joka on tarkoitettu uusille vanhemmille, kertoo hallituksen jäsen Miia Sjölund.

Yhdistyksen toiminta on monesta näkökulmasta tärkeää. Tämän syksyn uutuutena on ollut suomen kielen opetusta. Opetuksen ajaksi on Ipana-Messissä järjestetty lapsille hoitajat. Erilaisten tukiryhmien ja perhekahviloiden kautta voi tutustua uusiin ihmisiin ja sekä lapset että aikuiset voivat löytää pysyviä ystävyyssuhteita.

Uutena kaupunkilaisena sosiaalisten suhteiden luominen ja ystävien löytäminen auttaa sopeutumisessa. Tästä Outi Pietilällä on omakohtaista kokemusta.

– Muutin Turusta Uuteenkaupunkiin vuonna 2017. Olin ollut Turussa MLL:n riveissä aktiivisena toimijana, joten etsin netistä tietoa Uudenkaupungin yhdistyksestä. Kävin alkuun perhekahvilassa, ennen kuin aloitin vapaaehtoisena hallituksessa, Pietilä kertoo.

Vaikka moni mieltää toiminnan tärkeäksi, on yhdistyksellä pulaa vapaaehtoisista toimijoista. Toimintaan on mahdollista tulla mukaan vapaaehtoiseksi, jäseneksi tai hallitukseen. Yhdistyksen sivuilta ja Facebookista löytyvät ohjeet vapaaehtoiseksi ilmoittautumiseen.

Koska lapset ovat osa toimintaa, heidät voi hyvin ottaa mukaan myös hallituksen kokouksiin, eikä hoitajaa tarvitse erikseen hankkia. Monipuolisen Ipana-Messin ansiosta vapaaehtoisille voidaan tarjota myös tila käyttöön.

– Jos joku haluaisi vetää käsityöpiiriä, se on mahdollista Ipana-Messissä. Resursseja olisi moneen, jos olisi enemmän toimijoita, sanoo Pietilä.

Hallituksen varajäsenenä toimiva Pauliina Lundelin on tullut vasta tänä vuonna mukaan toimintaan, mutta oli ehtinyt jo aiemmin haaveilla perhekahviloissa käymisestä.

– Muutama ystävä sai lapsia ennen minua ja kävivät kahviloissa, ja kertoivat tietysti minulle, kuinka kivaa niissä on ollut. Ajattelin jo silloin, että haluan tulevaisuudessa käydä perhekahviloissa, sitten kun on omia lapsia, Pauliina Lundelin hymyilee.

Toimintaa on mahdollista tukea myös liittymällä jäseneksi.

– Tämän vuoden aikana jäseneksi liittyneet saavat yhdeksi viikonlopuksi lainata pomppulinnaa maksutta, vinkkaa Lundelin.

Yksi yhdistyksen toiminnan kulmakivistä on saavutettavuus. Perhekahviloissa käyminen on maksutonta ja tapahtumat sekä teatteriesitykset pyritään tarjoamaan mahdollisimman edulliseen hintaan.

– Parasta toiminnassa on se, että voimme tarjota lapsille ja aikuisille hyviä kokemuksia. Tapahtumille on suuri tarve varsinkin korona-ajan jälkeen, kertoo Miia Sjölund.

Yhdistyksen Facebookissa ja nettisivuilta löytyy kysely, jonka tarkoituksena on kartoittaa mitä ihmiset toivoisivat tulevaisuuden toiminnan suhteen. Kysely löytyy suomeksi ja englanniksi.

– Toivottavasti mahdollisimman moni kahviloissa ja tapahtumissa kävijä vastaisi kyselyyn, jotta tiedämme mihin suuntaan kohdistamme resursseja jatkossa.

Sanni Artiola

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän