Muistako, kun Neon 2 breikkasi Syksyn Sävel -kisassa?

0

Neon 2 on varmasti tunnetuin Uudestakaupungista kotoisin oleva yhtye. Jussi Rainio ja Rami Alanko löivät itsensä läpi isosti 30 vuotta sitten sijoittumalla Syksyn Sävel -kisassa toiseksi Tässä talossa -kappaleellaan.

Uudenkaupungin Sanomissa kerrottiin paikallisen yhtyeen menestyksestä pääuutissivulla 13. lokakuuta seuraavaa:

Uusikaupunkilainen yhtye Neon 2 sijoittui toiseksi MTV:n lauantai-iltana järjestämässä Syksyn Sävelessä. Yhtyeeseen kuuluvat uusikaupunkilainen Juha Rainio (laulu) ja laitilalainen Rami Alanko (kitara). Kilpailuesityksen aikana rummuissa oli Jari Varjo Raumalta. Yhtye esitti oman sävellyksen ja sanoituksen ”Tässä talossa”.

Voiton otti ennakkosuosikki Rainer Friman kappaleellaan ”Virta vie, virta tuo”. Esityksen oli säveltänyt ja sanoittanut Jukka Koivisto.

– Syksyn Sävelen jälkeen meillä on ollut kertakaikkiaan hyvä fiilis. Kaikki ovat todella tyytyväisiä sijoitukseen levy-yhtiötä myöten, iloitsi Juha Rainio.

Hän totesi, että Rainer Frimanin voitto oli ennalta arvattavissa, mutta toinen ja kolmas sija olivat auki. Nyt, kun pääsimme kakkosiksi, niin saavutus oli tosi hieno.

– Koko esiintyminen meni täysin nappiin. Saimme 15 prosenttia kaikista äänistä, kun Friman sai 17 prosenttia. Ero voittajaan oli vain kaksi prosenttia, sanoi Rainio.

– Menestyminen Syksyn Sävelessä ei vaikuta kovin paljoa tulevaisuuden suunnitelmiin. Single kappaleesta ”Tässä talossa” on tehty ja se julkistetaan tänään tiistaina. LP tulee marraskuun alussa, niin kuin on suunniteltukin, kertoi Juha Rainio.

Neon 2 lähtee ensimmäiselle kotimaankiertueelle helmikuussa.

Vuoden 1992 marraskuussa ilmestynyt  esikoisalbumi ”Polku” myi tuplaplatinaa ja Neon 2 ura lähti kiitoradalle.